ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

СТОПРЕС / STOPRESS

Съдържа  периндоприл, манитол, кросповидон тип А, алкален кополимер на бутил метакрилат, колоиден хидрофобен силициев окис, магнезиев стеарат

Предназначение

стопресПриемът на СТОПРЕС  разширява кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението; медикаментът съдейства за нормализиране на повишеното артериално налягане. Използва се при сърдечна недостатъчност, при хипертония; като профилактика срещу сърдечно-съдови инциденти от рода на инфаркт – препоръчва се и срещу рецидиви на вече преживян инфаркт.

Как се приема

Приемът на СТОПРЕС трябва да бъде препоръчан от лекар, който следва да оцени развитието на болестта, общото здравословно състояние и възрастта на пациента. Дозираните таблетки се приемат сутрин – преди хранене, с чаша вода. Не се дъвчат, не се стриват.

При пациенти с високо кръвно налягане обичайната дневна доза е 4 мг, но тя може впоследствие да бъде повишена до 8 мг дневно. Потребителите в напреднала възраст – над 65 години, започват лечението си с 2 мг на ден и могат постепенно да повишат приема до 4 или до 8 мг.

При сърдечна недостатъчност лечението започва с 2 мг от продукта – веднъж дневно, като дозата може да нараства след две седмици до 4 мг на ден.

За стабилна коронарна болест се вземат по 4 мг дневно; дозата подлежи на корекции и може да се увеличава до 8 мг на ден. При пациенти в напреднала възраст дневната доза трябва да е редуцирана.

Ако потребителят пропусне да вземе доза от медикамента, трябва да изчака времето за следващия прием; не бива да се търси компенсация чрез увеличаване на приеманото количество. При предозиране е възможно да се получи слабост, замайване, припадък заради пониженото кръвно налягане.

Прекратяване на приема е допустимо само по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

Приемът се прекратява при симптоми на алергия като оток на лицето и гърлото, тежък обрив, затруднено дишане, както и болки в корема и учестен сърдечен пулс.

Често съобщавани странични ефекти са гадене и повръщане, запек или диария, главоболие, световъртеж, мускулни крампи, слухови и зрителни проблеми.

По-рядко може да се развие бронхоспазъм, силен сърбеж, сърцебиене, промени в настроението, влошено качество на съня, мускулни болки, болки в ставите, отклонения в кръвната картина, хипогликемия, метаболитни нарушения, изпотяване и импотентност.

В много редки случаи се стига до сериозни съдови нарушения;  възпаление на панкреаса, бъбречна недостатъчност, промени в чернодробните показатели и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СТОПРЕС не се употребява при алергия към някоя от лекарствените съставки.

Този медикамент не се прилага при бременност и кърмене. Не е подходящ за лечение на деца и подрастващи.

Да не се използва при пациенти с диабет, влошени бъбречни функции и при хипертоници, лекувани с алискирен.

Рискови пациенти, за които се преценява конкретно дали могат да приемат този продукт, са такива със сърдечни заболявания, аортна стеноза, заболяване на черния дръб, на бъбреците – включително до диализа; при склеродермия или лупус еритематозус, дехидратирани, преди оперативна интервенция и др.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият преценява какъв терапевтичен план да изработи за пациента, ако той трябва да приема и други медикаменти. Специално внимание изисква съвместяването с други лекарства за високо кръвно, литий, калий съхраяващи диуретици, нестероидни противовъзпалителни, лекарства за диабет, баклофен, имуносупресори, лекарства за расово болни, против инфекции, при подагра, за контрол на пулса, някои анестетици, вазодилататори, хепарин, лекарства при диария, при пациенти с трансплантирани органи и др.

__

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 30 таблетки от 4 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *