Народни рецепти против задържане на течностти

В 300 г вода се запарят 2 смокинови листа, три листа от бреза и три стръка магданоз. Да се прецеди и да се пие като чай. И да се пие като чай затоплено.

Да се изгорят 3 или 4 хвойнови клончечета и пепелта им да се сложи в 1 литър домашно вино. Да се държи 10 дни на слънце. Да се приема по 1 супена лъжица на всеки час.

Смесват се и се разбъркват внимателно по 20 г плодове от магданоз, плодове от шипка, листа от бреза, коренища от пирей и цветове от слез. 1 препълнена чаена лъжичка от сместа се залива с 200 г вряла вода. След изстиване запарката се прецежда. Това е дозата за един прием. Пие се 1 път на ден.

Да се счукат една шепа тиквени семки и да се варят в 500 г вода на тих огън 5 минути. След изстиване отварата да се прецеди. Водата да се изпие като чай а семките да се смесят с 4 супени лъжици ленено семе попарено с вряла вода и с получената смес да се направи лапа на кръста. Да се спи така, като кръста се бинтова.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *