Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Прополис се използва за лечение на междузвездна херния

Заболяването междузвездна херния се среща предимно при по-възрастни пациенти. Но днес болестта се „подмладява“. С диагноза „междузвездна херния“ са дори и юношите

междузвездна херния
Остра болка, „Диклофенак“, ядреномагнитен резонанс (ЯМР), хирургическа интервенция – този алгоритъм се използва за лечение на междузвездна херния при повечето пациенти. Неврохирурзите не разглеждат като опция алтернативното лечение на това заболяване. И съвсем напразно, защото опитът на онези, които са си спестили операцията, доказва обратното.

Как се лекува херния на гръбначния стълб алтернативно?

Ето накратко разказа на Лариса Куманова от руския град Саратов, за това как нейното семейство е използвало прополис за лечение на междузвездна херния.

„Когато сестра ми беше диагностицирана с междузвездна херния, до операция дори не се стигна. Това е така, защото нашето семейство отдавна знае как да лекува лумбална херния. Дядо ни – селски пчелар, винаги е помагал на хората да лекуват различни болести (включително и херния) с онова, което пчелите произвеждат. В средата на май хората от целия регион идваха при него за медни корици – платно с прополис, което, както казва дядо, се справя отлично с болестта.“

Нека разберем какво точно представлява платното от прополис.

Платното от прополис е памучно парче плат, с което се покрива семейството пчели в кошера. Пчелите не обичат пукнатини и течения, така че те запълват с прополис гънките, които плата образува. Някои пчелари предварително правят и прорези на плата, за по-голям ефект.

Платното се сменя веднъж годишно, около средата на май. На нито един опитен пчелар не би му хрумнало да изхвърли тази ценна тъкан. Платното с прополис има силни фитонцидни свойства и се справя със заболявания на горните дихателни пътища, лечение на рани и изгаряния, болки в ставите, невралгия и междупрешленна херния.

Прополисът несъмнено е едно от най-чудодейните естествени лекарства, които сме получили като дар от Природата. Това не е просто пчелно лепило, а цял склад от полезни вещества

Прополисът съдържа в себе си благотворни биологични вещества: секрети от дърветата, олеорезин, прашец. С прополис се дезинфекцират и се лекуват рани, помага за възстановяване на кожата, анестезира и убива гъбичките.

Полезните ензими, проникващи през кожата, имат благоприятен ефект върху меките тъкани и ставите. Прополисът има антитуморна активност. Той е силен естествен антибиотик, стимулира производството на Т-лимфоцити и потиска размножаването на вирусите.

За терапевтични цели, прополисовата кърпа, както се нарича на село, се използва както следва: нарязва се на парчета, загрява се на пара и след това се прилага към засегнатата зона. Компресът се слага с прополисовата страна към кожата. След това се покрива с найлон и се увива с вълнена кърпа.

Нагретият прополис активно се абсорбира от кожата. При междузвездна херния се препоръчва да се прави компрес през нощта. А по време на екзацербация, и при силни болкови атаки, е по-добре да се носи без отстраняване.

Като допълнение към лечението на болките в гръбначния стълб, платното с прополис се използва в борбата срещу гъбичните заболявания на краката. От тъканта се правят медицински стелки и чорапи. Преди да се ползват, импровизираните прополисови чорапи и стелки се намазват леко с разтопено горещо масло, и така се слагат на краката.

Може да се направи и парна баня. В плитка тавичка се поставя парче прополисова кърпа с размерите на съда, и се залива с гореща вода. Навеждате се над съда и покривате главата с одеяло. Лечебната пара трябва да се вдишва много внимателно. Платното може да ароматизира и дезинфекцира въздуха в стаята. За да направите това, парче плат трябва да се постави близо до източник на топлина.

Кърпата с прополис е по-добре да се използва през пролетта, казват пчеларите

Добре е да знаете, че по-тъмното и крехко платно е по-полезно, защото има по-полезни вещества върху него. Може да се употребява дотогава, докато върху платното все още има прополисов слой.

При лечението на междузвездна херния, трябва да използва цялостен подход, да се води активен начин на живот и непременно да се укрепват задните мускули.

Източник: vashaspina.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *