ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Доктор Робърт Морс: 10 признака, които алармират за токсично увреждане на черния дроб

Симптомите на токсично увреждане на черния дроб не винаги са лесни за установяване. Много състояния, свързани с претоварване на този орган, са проблеми, които могат да възникнат и при редица други заболявания

черния дроб
Не бива да се чака появата на тежко заболяване. Струва си да се обърне внимание на някои признаци, които алармират за натрупването на токсини в черния дроб.

Черният дроб е незаменим орган, вторият най-голям след кожата. Черният дроб е отговорен и за изпълнението на основните функции на здравеопазването на нашия организъм. Не е случайно, че го наричат „пречиствателната станция на човешкото тяло“.

Всеки ден черният дроб филтрира кръвта и премахва токсините от клетките, които вече не са необходими на тялото. Той отговаря за синтеза на въглехидрати и мазнини. Черният дроб е отговорен и за абсорбцията на витамините A, D, E, K, които са от съществено значение за поддържането на добра физическа и умствена форма.

Твърде много токсини са в състояние да попречат на нормалното функциониране, което от своя страна ще повлияе на общото здраве. Черният дроб може да се почиства сам ежедневно, но ако е претоварен, тези функции са трудни за изпълнение. Това пречи на черния дроб да извършва оптимално процесите, за които е отговорен.

Поради това е важно да се знаят симптомите на интоксикация, и да се изготви план за детоксикация. По-долу ще говорим за 9 признаци, според които черният дроб е засегнат от токсични продукти.

1. Промяна в цвета на урината и изпражненията

Промяната в цвета и миризмата на урината и изпражненията е показател за немалко вътрешни здравни проблеми. Въпреки че могат да бъдат причинени от състоянието на пикочната и стомашно-чревната система, те също така са в състояние да бъдат ключов симптом за навременно откриване на чернодробни проблеми. Черният дроб, отровен от токсини, може да повлияе на цвета на фекалиите и урината. Цветът става по-светъл или по-тъмен.

2. Спазми и възпаления в стомаха

Въпреки че е трудно да се определи кога спазмите или възпалението на коремната кухина са причинени от интоксикация на черния дроб, този симптом не може да бъде пренебрегнат.

Постоянните спазми могат да показват, че черният дроб не работи правилно, и му е трудно да отстранява вредните вещества. Често проявление е постоянно възпаление, което се съпровожда от образуването и трудното отделяне на газовете.

3. Дразнене на кожата

Натрупаните отпадъци в черния дроб винаги се проявяват с кожно дразнене. Сърбеж с неустановен произход, дерматит и сухота на кожата може да са резултат от интоксикация на черния дроб.

Симптомите могат да се подобрят, ако използвате овлажняващ крем, но тъй като проблемът е вътрешен, те отново ще се появят.

4. Киселини

Киселините са придружаващ симптом на заболявания, които засягат храносмилателната система и черния дроб. Макар че почти винаги се дължат на лоши хранителни навици, и някои вещества, които ги провокират, понякога тяхната поява може да е показателна, че има натрупани токсини в организма.

5. Диария

Диарията може да бъде причинена от много фактори, включително такива, които засягат черния дроб и жлъчния мехур. В случаи, в които диарията става постоянна и няма явна причина, черният дроб може спешно да изисква детоксикация.

6. Усещане за умора

Когато черният дроб е претоварен с токсини, той губи способността да филтрира кръвта, и не може да поддържа насищането ѝ с достатъчно кислород. Така се намалява умствената и физическа активност на човек. Появява се усещане за умора и желание за постоянна почивка.

7. Остра загуба на апетит

Въпреки че поради редица причини загубата на апетит може да бъде нормална, трябва да се обърне внимание на това кога апетитът липсва. За някои хора е още по-добре да не изпитват желание за храна. Но няколко дни след такова състояние, могат да възникнат проблеми с хранителната недостатъчност, както и други нежелани реакции.

8. Задържане на течности

Задържането на течности е по-често при хора с бъбречно заболяване, но може да се появи поради проблеми с черния дроб. По правило, задържането се проявява в краката, ръцете и други части на тялото.

Говорим за задържане на течности тогава, когато отпечатъкът на пръста, с който сме натиснали дадена област от тялото, остава видим за по-дълго време, отколкото е нормално.

9. Жълта кожа

Пожълтяването на кожата е резултат от натрупването на вещество, известно като билирубин. Знаем, че жлъчката се образува в клетките на черния дроб и изпълнява незаменима роля в процеса на смилане на храната. Ако черният дроб изпитва проблеми при отстраняване на токсините от кръвта, билирубинът се натрупва, което води до промяна в цвета на кожата.

10. Проблеми с храносмилателната система

Симптомите на чернодробната токсичност също могат да се проявят като проблеми с храносмилателната система. Подуване на корема след хранене, заедно с привидната неспособност да отслабнете, независимо от диетата или упражненията, които правите, са възможни индикатори за чернодробна дисфункция. Тези състояния могат допълнително да се изострят от честото потребление на алкохол, диета с тежка храна, консумиране на храни с рафинирани захари и преработени храни с високо съдържание на въглехидрати.

Имате ли някои от тези симптоми? Ако смятате, че страдате от два или повече от тях, помислете за евентуална детоксикация и, ако е възможно, посетете лекар.

Д-р Робърт Морс

Д-р Робърт Морс е един от най-великите лечители на нашето време. Той е световноизвестен специалист, автор и пионер в холистичното лечебно изкуство.

И още – ирисодиагностик, фитотерапевт и биохимик, собственик на Клиника за природосъобразно здраве в Порт Шарлот, Флорида, САЩ. Енциклопедията му “Чудото на детоксикацията” показва как да прочистите тялото си от токсините, разрушаващи здравето, и да сложите начало на процеса на пълна клетъчна регенерация, водеща до истинско оздравяване. Опирайки се на 30-годишната си клинична практика и лечението на хиляди хора със заболявания, вариращи от затлъстяване до рак, д-р Робърт Морс разкрива цялостната лечебна система “Чудото на детоксикацията”!

Източник: theheartysoul.com и zelenihrani.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *