Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проблеми със захапката провокират болки в раменете, кръста и нарушения в походката

Замисляли ли сте се, че причината за нарушение на походката, или непоносимата болка в областта на шията, която ви измъчва, се намира не в мускулите или нервите, а на най-неочаквано място – в устата?


Човешкият организъм е интегрална система. Лекарят, който забравя това, не е добър диагностик. Успешното лечение зависи и от интегрирания подход! Днес ще разберете защо неуспешно поставената пломба може да причини болка в шията и как правилното коригиране на проблемите със захапката ще облекчи болките в гръбнака.

Може би някой ще бъде изненадан, че мускулите на краката могат да повлияят на здравето в устната кухина и обратно, но връзката между захапката и позата наистина съществува.

Изместването на челюстта, а след това и на цялата гръбначна колона, може да е причинено от продължително използване на биберон или болен млечен зъб, който не е бил лекуван навреме. Запушен нос, дишане през устата, генетични проблеми – причините са много. В тази връзка, какво да кажем за такава инвазивна намеса, като протезирането.

Ето защо, преди да започне да преглежда пациента на стола, всеки зъболекар, без изключение, трябва да обърне внимание на позата на човека и позицията на главата му

И тогава, ако има проблем, да убеди пациента да се направи корекция на захапката, защото проблемното междузъбие ще доведе до много по-сериозни промени в организма: постоянни главоболия, болки които преминават в темпоромандибуларната става или болезнени усещания в шията.

Но това не е всичко. В крайна сметка е известно, че един проблем неизбежно води до друг, и ако не бъде прекъснат този порочен кръг, той ще продължи вечно. Изкривяването на позата води до ставни заболявания, проблеми със сърдечно-съдовата система и дори може да се превърне в причина за храносмилателни нарушения. Тези проблеми са последвани от други, и така до безкрайно завъртане на спиралата.

При здрави, хармонично развити хора центърът на тежестта на главата, раменете, бедрата, коленете и краката се намира на една и съща ос. Ако човек страда от проблеми със захапката, центърът на тежестта на главата, като правило, се размества, като това води до промяна в стойката и увеличаване на тежестта върху мускулите на врата. Както се казва, пълна дисхармония.

При хората, които имат проблеми с оклузията (това е начина, по който горните и долните осъществяват контакт помеждуси), се наблюдават дори промени в гръдния кош. Между другото, вестибуларният апарат страда не в по-малка степен: трудностите при ходене и необичайната походка често са следствие от проблеми в устната кухина.

Нарушения на захапката могат да бъдат както причина, така и следствие от патологиите на мускулно-скелетната система

Затова само един интегриран подход към лечението ще помогне за постигането на желания резултат. Струва си да се отбележи, че само близката работа на ортопедичен стоматолог, ортодонт, терапевт, пародонтист и дори невролог може да разруши този порочен кръг и да възстанови здравето на пациента.

За съжаление, съвременната медицина се превърна в безбожен източник на доходи, особено стоматологията. Има специалисти, които са готови на всичко, за сметка на пациента, дори и да предложат най-неподходящите манипулации, или направо ненужно лечение. Уви, такива зъболекари имат проблем при свързването на патологиите на устната кухина и здравето на цялото тяло.

Зъболечението не е само кариес, пломби, коронки, избелване на зъбите и скъпи протези. Компетентната протекция, пълното лечение на зъбите и ортодонтското лечение са гаранция за общото здраве на пациента. Всички знаем, че болният зъб е в състояние да предизвика проблеми със зрението, или да разболее сърцето. Затова не бива да ви изненадва връзката между захапката и позицията на тялото.

Тази проста истина трябва да се разбере не само лекарите, но и от пациентите, чието нежелание да направят отново рентгенова снимка, или забавяне на повторното посещение при зъболекаря, води до много по-сериозни проблеми. И ако зъболекаря без видима причина ви каже да направите снимка на вратà – направете я! Може би това ще промени коренно живота ви.

Източник: stomport.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *