Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Читателска рецепта за масло от глухарче: бързо премахва артрит, помага при екзема и главоболие

Жълтото глухарче от древността е ценено, заради своите доказани лечебни свойства. Използва се при фитотерапията за лечение на инфекции, жлъчни и чернодробни заболявания, както и като мощен диуретик

масло от глухарче

Днес ви предлагаме рецептата за масло от глухарче, която читателката Павлина Димчева от Стара Загора изпрати на редакционната поща на вестник „Здраве за всички“. Заедно с двата варианта на рецептата ще прочетете и още полезна информация за уникалното глухарче.

масло от глухарче

Знаете ли, че глухарчето е едно от най-ефективните средства за облекчаване на болката в ставите и мускулите? Доказано е, че противовъзпалителните свойства на глухарчето помагат за лечението на артрит и подагра. Глухарчето елиминира спазмите и главоболието. За да ви е полезно, това толкова разпространено растение, е нужно да си направите масло от глухарче, с което да третирате болезнените места.

ГЕНОТРОН – Концентрирана формула с екстракт от глухарче!

Масло от глухарче – как се прави? Два варианта на една полезна рецепта

Растението трябва да се събира само от екологично чисти места, далеч от магистрали, големи градове и предприятия.

СЪСТАВКИТЕ

– 500 грама цветя от глухарче
– 1 литър висококачествено студено пресовано растително масло (зехтин)

ПОДГОТОВКА

1. В сухо слънчево време съберете цветята на глухарчето и ги поставете в половин литров буркан. Не измивайте цветовете. Ето защо е нужно да берете глухарчето от чисти зони.

масло от глухарче

2. Налейте растителното масло, така че да стигне до гърлото на буркана. След това затворете буркана с чиста марля.

3. Поставете го на слънчево и топло място за три седмици.

масло от глухарче

4. Щом цветовете на глухарчето станат кафеникави на цвят, прецедете маслото през няколко слоя марля и съхранявайте в шише или друг подобен съд от тъмно стъкло.

5. Поставете готовото масло на тъмно и хладно място – хладилник, мазе или друго подобно.

Ако не ви се чака няколко седмици, можете да направите и тази, малко различна рецепта за масло от глухарче

ПОДГОТОВКА

  • В подходящ съд сложете растително масло и добавете цветята от глухарче.
  • Сместа се слага на водна баня за 30-60 минути при най-тих огън.
  • След като махнете от огъня и охладите, сложете готовото и предварително прецедено масло в бурканче. Оставете го да стои на слънце за един ден.
  • Съхранявайте го плътно затворено на хладно и тъмно място.

Зехтинът не трябва да е прекалено горещ. Във всеки случай, не позволявайте да заври. Колкото по-дълго успеете да го затоплите без кипене, толкова по-полезни вещества ще се освободят в маслото.

За да избегнете повреда на продукта, уверете се, че бурканчето или шишето, което сте приготвили за съхранение, е напълно сухо. Повечето маслени екстракти, ако са правилно съхранявани, могат да се използват до следващата пролет (или около година, бел.ред.)

Можете да замразите цветя от глухарче и да ги използвате през зимата, за да направите това чудесно масло.

 

Защо екстракт от корен на глухарче се превърна в нова надежда за хора с рак?

Този екстракт от глухарче помага при чернодробни заболявания и камъни в жлъчката, при чест запек, действа като холеретик, и ако имате някакви проблеми със стомашно-чревния тракт (гастрит, колит). Взима се по 1 супена лъжица 3 пъти на ден с храна.

При ставни болки и артрит трябва да разтривате маслото от глухарче върху болезнените места 2-3 пъти на ден. Това ще доведе до персистиращ аналгетичен ефект. В писмото си читателката пише, че от време на време го използва и като добавка за овкусяване на различни салати. По този начин ще ги обогатите с полезни вещества и ще им дадете прекрасен вкус.

Salad with Dandelion Greens

Маслото от глухарче е много полезно и при различни кожни заболявания, като екзема или псориазис, рани, изгаряния, краста и ухапвания от насекоми. Просто мажете засегнатата кожа с маслото от глухарче във всеки един момент, когато имате възможност. А при по-тежките случаи може да ползвате компреси.

По-долу, в коментарите, може да оставите и ваша рецепта с глухарче. Убедени сме, че това полезно растение е помогнало, и ще продължи да помага, на много хора.

ГЕНОТРОН - концентрирана формула с екстракт от глухарче
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *