Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Камъни в жлъчката: разбиване с храни, билки, лекарства! Без операция!

 Разбиване на камъни в жлъчката с лимон и зехтин; с кафе; с ябълков оцет; с ленено масло; с рициново масло; с овесени ядки. Билки при камъни в жлъчката. Добавки. Лекарства: Урзофалк, Ровахол, Цинарикс. Операция при камъни в жлъчката. Уринотерапия при камъни в жлъчката. Камъни в жлъчката и бременност. Диета при камъни в жлъчката

 

стопяване на камъни в жлъчката
Съвети за разбиване на камъни в жлъчката!

Камъни в жлъчката – причиняват възпаление, болка, провокират т.нар. жлъчни кризи. Без да изпадаме в излишни подробности, преминаване към най-популярните методи за лечение на състоянието. Ще се спрем на храни, билки, лекарства, хранителни добавки, лечебни процедури и други подходи, чрез които се цели разбиване на камъни в жлъчката.

Разбиване на камъни в жлъчката с лимони и зехтин

Сред най-популярните рецепти за прочистване на възпалена жлъчка е тази, в приложението на която се комбинират лимони и зехтин.

Самата схема за лечение представлява следването на няколко основни стъпки. Започва с едноседмичен период, в рамките на който тялото се подготвя чрез консумацията на прясна и здравословна храна. За предпочитане е растителна храна, която да се консумира сурова. Ако се подлага на топлинна обработка, то това трябва да става чрез задушаване или варене.

Следва 3-дневен курс на същинско прочистване на тялото. През тези 3 дни се приемат основно пресни сокове – от несладки ябълки, моркови, червено цвекло. По няколко пъти на ден областта на жлъчката се затопля с грейка или по друг подходящ начин.

През последния ден от същинското прочистване сокове се консумират до 17:00 часа, след което отново споменатата част от тялото се загрява. Приблизително към 19:00 часа се изпиват на малки глътки и в равни части прясно изцеден сок от лимон и студенопресован зехтин. Всяка от съставките трябва да е в количество от 120 до 200 мл.

На следващата сутрин се препоръчва очистване на дебелото черво чрез клизма или прием на Английска сол. По този начин ще се подпомогне изхвърлянето на отделените в дебелото черво чернодробни или жлъчни камъни.

След 12:00 часа може да започне захранване, което да се състои от плод или сок.

Самата процедура се определя като сравнително лека и щадяща. В редки случаи предизвиква гадене или болка. Съществена част от нея, която не бива да се пропуска, е затоплянето на жлъчката, което ще насърчи прочистването на тялото.

Съвети!

Въпреки че изпълнението на рецептата е възможно във всеки един момент, с цел по-голяма ефективност е препоръчително тя да се прилага:

  • в края на зимата или в началото на пролетта;
  • при спазване на фазите на луната и по-точно при пълнолуние;
  • като профилактичен подход.

Като конкретни ползи от прочистването по посочената по-горе схема могат да се изведат:

  • освобождаване от натрупванията в черния дроб и жлъчката;
  • по-добро функциониране на органите;
  • подобрен метаболизъм и цялостно здравословно състояние.

Кафе против камъни в жлъчката

На сериозен интерес в последно време се радва твърдението, че 2-3 чаши кафе на ден са достатъчно условие против образуването на камъни в жлъчката. За кофеина в ароматната напитка вече е доказано, че предизвиква свиване на жлъчния мехур. По този начин от него се изхвърля събраната жлъчна течност и се предотвратява образуването на камъни. Същото важи и за тофилина – вещество, което се открива в някои видове чай.

С успех терапия с кофеин може да се прилага и при холецистит или иначе казано – при възпаление на жлъчката. Ефектът е същият – очистване на жлъчката от вредните отлагания.

Трябва да се има предвид обаче, че този подход не е подходящ при вече налични камъни. Причината се крие в това, че кофеинът може да предизвика раздвижване на образуванията и да доведе до жлъчна криза или до запушване на жлъчния канал.

Рецепти с ябълков оцет за стопяване на камъни в жлъчката

Според народната медицина най-обикновен ябълков оцет може да елиминира необходимостта от операция при камъни в жлъчката. Причината се крие в богатия на полезни вещества състав на киселата напитка – бета каротен, ацетати, кетони, карбол и витамини. Комбинацията между тях води до размекване и постепенно разтваряне на кристалчетата, образували се от отпадни елементи.

Ако целите разбиване на камъни в жлъчката с помощта на ябълков, то вариантите за това са да приложите някоя от наличните рецепти. Ние ще се спрем на най-популярните.

лек за жлъчка
Ябълковият оцет е с доказани ползи при камъни в жлъчката!
Ябълков оцет и ябълков сок при камъни в жлъчката

Първата ние изпратил Петър Петров от Козлодуй. Накратко, Петър пише:

„Всяка сутрин – аз така съм си свикнал – пускам на машината 3 ябълки. От тях се получава 1 чаша сок, към която добавям 1 пълна лъжица ябълков оцет. Важно е ябълките да не са много сладки, а оцетът да е домашно производство. Бъркам и пия. Киселее, но е поносимо. От познат лекар знам, че киселината на ябълките по натурален начин троши камъчетата и разтваря песъчинките. В същото време – ограничава се производството на лошия холестерол, който има важна роля за развитието на жлъчнокаменна болест”.

Ябълков оцет и зехтин

Другият популярен подход за разтваряне на жлъчни камъни с ябълков оцет препоръчва комбинацията между 1 ч.л. зехтин и 1 ч.л. чист ябълков оцет. Двете съставките се смесват и се консумират на гладно. Добре е това да се прави 2 пъти през деня – сутрин и вечер.

Чист ябълков оцет

Не на последно място – можете да изпитате ползите от лековитата кисела напитка и в натурален вариант. За целта всяка сутрин на гладно се изпива чаша топла вода, в която е разтворена 1 с.л. чист ябълков оцет. Този натурален еликсир не само ще освободи жлъчката, но и ще подейства очистващо по отношение на целия организъм.

Натурални средства и билки за камъни в жлъчката

Рициново масло за изкарване на камъни от жлъчката

Вариант за пречистване на жлъчката от камъни е и приемът на рициново масло. Въпреки че редица медици отхвърлят този подход като по-скоро опасен, отколкото ефективен, има достатъчно сведения за това, че приложено у дома, рициновото масло може да спести посещението при хирурга при жлъчнокаменна болест.

Самият метод ще ви споделим, цитирайки мнение от популярен здравен онлайн портал:

Потребителят с ник k.ik.sa продължава разказа си с това, че няколко дни поред организмът му буквално изхвърлял въпросните кристали.

Ленено масло при камъни в жлъчката

Смята се, че сред натуралните продукти, които успешно помагат при жлъчнокаменна болест, е и лененото масло. Вариантите за приложението му са няколко.

Сред най-популярните е този, при който всяка сутрин към закуската се добавя счукано ленено семе.

Но тъй като в забързаното ежедневие не на всеки му остава време, със същия успех може да се приема по 1 с.л. ленено масло ежедневно.

Овесени ядки против камъни в жлъчката

Ефикасно средство за изхвърляне на наличните в жлъчката камъни са овесените ядки. Ако редовно добавяте от тях – цели или под формата на трици – към закуската си, то много скоро ще стартира естествен процес на освобождаване на жлъчката от кристалите.

Трябва да се има предвид обаче, че това е метод за лечение, който би бил ефикасен при малки по размери камъни.

Билки за разбиване и стопяване на камъни в жлъчката

Наред с полезните храни и природни продукти, които намират място в домашната терапия при камъни в жлъчката, се нареждат и билките. От край време народната медицина насърчава решаването на здравословни проблеми именно чрез свойствата на лековитите растения.

В редовете по-долу ще се спрем на онези растения, които се препоръчват при разглежданото неразположение:

Бяла бреза
билки за жлъчка
Листа от бяла бреза можете да откриете и в аптеката!

Към 200 мл вряща вода се добавят 2 с.л. листа от бяла бреза. Отварата се държи на слаб огън, докато течността се изпари наполовина. От нея се взема по 3 пъти по 1 с.л. поне 60 минути преди основните хранения за деня. Самият курс на лечение продължава поне 3 месеца. Най-ефективна е рецептата при малки камъчета, разтварянето на които по описания начин няма да предизвика гадене, спазми или болки.

Друг вариант за лечение с листа от бяла бреза е следният. 1 с.л. от билката се добавя към чаша вряла вода. Връща се на огъня за 20 минути, след което стои под капак поне 3 часа. След прецеждане се изпива наведнъж. Дневният прием предвижда да се приготвят 2 дози – за сутринта и за вечерта, като схемата трябва да се спазва за продължителен период от време.

Пясъчен безсмъртник

3 с.л. от билката пясъчен безсмъртник се добавят към чаша гореща вода. Съдът се връща на огъня на водна баня за поне 30 минути. Не повече от 10 минути от отдръпването от огъня се прецежда. Количеството се изпива на 2 или 3 приема през деня, леко притоплено и около ¼ час преди основно хранене.

Червено цвекло

За червеното цвекло, както ще стане дума малко по-надолу в текста, се знае, че е идеално средство за прочистване на организма под формата на прясно приготвен сок. Но конкретно при камъни в жлъчката може да се използва и за приготвянето на лековит сироп. За целта 1-2 глави цвекло се почистват, измиват и варят на тих огън до получаването на сироп. От получената напитка се консумира по 2-3 пъти на ден не повече от 150 мл на прием. Скоро след началото на курса тялото ще започне да изхвърля затормозяващите го кристали.

Хрян

В буркан или друг подходящ съд се смесват по 1 ч.ч. чист пчелен мед и прясно изцеден сок от хрян. Съдът се затваря и се оставя на тъмно и хладно място за няколко дни. От получения лековит сок се приема по 1 с.л. 3 пъти на ден около 20 минути преди хранене.

Сок от бреза

Следващата рецепта, която ще ви предложим, е с основна съставка сок от бреза. Необходими са следните съставки:

  • 1 литър сок от бреза;
  • 100 г чист пчелен мед;
  • 30 г листа от бреза;
  • 30 г цветове от вратига;
  • по 20 г от билките бял аир, лайка и корени от глухарче;
  • по 10 г змийско мляко и корени от аир.

За изпълнението на рецептата е необходим емайлиран съд, в който се изсипва сокът от бреза. Към него се добавя меда и се слага на тих огън. Вари се, докато обемът се намали 3 пъти. Отделно се смесват билките. Около 10 г от билковата смес се добавя към сока и меда, след което съдът се покрива плътно с одеяло. Оставя се така за 40 минути. Получената лековита напитка се изпива след прецеждане на 3 пъти. Дозата е около ¼ чаша поне 40 минути преди хранене.

Дафинов лист

Необходимото количество е 300 броя дафинов лист и 10 с.л. чист мед. В емайлиран съд се излива 1 литър вода и се добавят останалите съставки. Слага се на тих огън и се вари, докато течността се изпари наполовина. От получената отвара се изпива ½ чаша преди сън, предварително леко притоплено.

Глухарче
билки за жлъчка
Глухарчето е топ билка при камъни в жлъчката!

Сред популярните в българската народна медицина билки при камъни в жлъчката е и глухарчето. Лековитото растение се радва на популярност най-вече заради диуретичното си действие. Нещо повече – корените на глухарчето увеличават количеството на течността в жлъчката и по този начин насърчават разбиването на камъните.

Ако решите да изпробвате този природен лек, то отново има повече възможни варианти:

  • приготвя се пресен сок от глухарче, като свежи растения се блендират и след това се прецедят. Необходимото количество за деня не е голямо – до 2-3 лъжици се приемат всеки ден за период от поне месец;
  • отвара от глухарче е другият препоръчван лек. В малка тенджера се поставят 2 с.л. листа и корени от глухарче и се заливат с 400 мл студена вода. Оставят се да киснат за 8 часа или за през нощта. На сутринта се кипват за не повече 10 минути. След като се охлади, лекът се прецежда и се изпива на малки дози през целия ден.
Бял трън

Сред билките, които са известни с ползи за здравето на жлъчката, е бял трън. Познато още като магарешки бодил, растението има свойството да намали съдържанието на холестерол в жлъчната течност, а оттам и да намали опасността от образуване на камъни.

И тук има избор в начина на прием. Често се използва тинктура от бял трън, като препоръчителната дневна доза е 40 капки, разтворени във вода или друга напитка.

Другата опция е приготвянето на запарка. Рецептата е елементарна – 1 с.л. от билката се запарва в чаша с гореща вода. След прецеждане се изпива на малки глътки.

Съвети за разбиване на камъни в жлъчката

Освен билките, често домашното лечение на камъни в жлъчката включва и други полезни растения. Ще се спрем на няколко рецепти с доказан ефект, които можете да приложите превантивно или с цел прочистване:

  • необходими са 6 с.л. мед, 500 г глюкоза, както и ½ кг лимони и 1 кг смокини. Лимоните се почистват от семената и корите и заедно със смокините се мелят. Добавят се медът и глюкозата. След като съставките се смесят добре, се съхраняват в хладилник. На 3 пъти през деня от лека се консумират по 4 лъжици преди хранене;
  • приготвя се по 1 чаша сок от краставици, моркови и цвекло. Първо се приготвя сокът от цвекло, който след като „почине” за 2 часа, се смесва с останалите фрешове. Преди всяко от храненията за деня се изпиват по 100 мл от натуралната смес.
  • при пясък или камъни в жлъчката, се спазва следната схема. Приготвя се напитка от равни части (по 100 мл) сок от моркови, сок от краставици и сок от цвекло. От така получената зеленчукова комбинация се приема по 3 пъти на ден по около 100 мл непосредствено преди хранене. Едновременно с това се изпива и чаша преварена вода, в която е изцеден сокът от 1 лимон;
  • всяка сутрин на гладно се изпива чаша сок от червено цвекло, разреден със същото количество преварена вода.

Хранителни добавки при камъни в жлъчката

Голяма част от полезните растения, за които стана или не стана дума в текста дотук, се прилагат при камъни в жлъчката, като цяло при болна жлъчка, и под формата на хранителна добавка.

И щом търсим изчерпателност на темата, няма как да пропуснем да им отдадем необходимото внимание.

Корен от глухарче

При проблеми с черния дроб, с жлъчката и при затруднено храносмилане, можете да извлечете ползи за здравето си от корени от глухарче под формата на добавка.

Nature’s way е сред популярните марки. Конкретният продукт, който се предлага под наименованието Dandelion, има редица ползи за здравето. По отношение на разглежданото състояние добавката помага, защото действа очистващо – понижава нивата на лошия холестерол в организма, подобрява кръвообращението, подпомага чревната перисталтика, регулира функциите на черния дроб.

Препоръчителната дневна доза е 3 приема по 1 таблетка.

Топ Фегато

Топ Фегато – продуктът на Equilibra – достъпен в традиционна или в течна форма – е хранителна добавка, която подпомага функционирането на храносмилателната система, насърчава пречистването на черния дроб и жлъчката, ускорява детоксикацията.

Ако изберете Топ Фегато течна формула, то ползите идват от екстрактите от глухарче, артишок, бял трън, куркума. Всички тези лековити растения са познати заради свойството си да пречистват организма, да извеждат от тялото ненужните отпадни продукти.

При Топ Фегато под формата на таблетки, полезните вещества са извлечени от артишок, бял трън, алое, розмарин. Не са пропуснати и витамините, които допълнително подпомагат процеса на очистване на черния дроб и жлъчката и подобряват храносмилането.

Розмарин
изхвърляне на камъни от жлъчката
Розмарин се препоръчва при камъни в жлъчката!

Ако решите, можете да подобрите функционирането на жлъчката си и да намалите риска от образуването на кристали, чрез приема на Розмарин на Nature’s way.

Ароматното растение, което е познато заради разнообразните си ползи за здравето, намира място и сред добавките, препоръчвани при конкретното здравословно състояние.

Освен че действа антиоксидантно, продуктът намалява възпалителните процеси в тялото, подобрява дейността на храносмилателната система, като спомага за намаляване на нивата на лошия холестерол. Това, на свой ред, е важна предпоставка за ограничаване на риска от появата на камъни в жлъчката. Нещо повече – розмаринът има свойството да активизира процеса на отделяне на жлъчка.

изхвърляне на камъни от жлъчката

Хуск

Още един продукт, който няма как да пропуснем, щом става дума за подобряване на работата на жлъчката, е Хуск. Става дума за добавка, която има мощен детоксикиращ ефект по отношение на целия организъм.

Хуск или още Псилиум действа регулиращо по отношение на кръвната захар и лошия холестерол. Щом попадне в организма, влакната в продукта абсорбират вода и образуват гел, който създава усещане за ситост. В същото време – подпомагат нормалната чревна функция, действат детоксикиращо и регулиращо.

Лекарства при камъни в жлъчката

Ако сте опитали лечение с някое от средствата, които разгледахме по-горе, и ефект така и не е налице, то следващата стъпка е прием на медикаменти.

До преди 10-15 години хирургичният метод за лечение се е смятал за единственият конвенционален подход при камъни в жлъчката. Към днешна дата обаче могат да се открият и лекарства, предназначението на които е разбиване на отложените кристали.

Още преди години, след дълъг период на изследване на биохимичния състав на жлъчната течност, се е стигнало до извода, че подходящо лечение е това, при което се използва заместителна терапия.

Става дума за прием на изкуствени киселини или на такива, добити от животните.

Първите препарати, които били разработени по тази схема, имали положителни аспекти, но оказвали силно дразнещ ефект по отношение на червата.

Друга група медикаменти – стъпващи на основата на урсодезиксихоловата киселина – имали значително по-голям ефект без странични ефекти. Те разтваряли холестероловите камъни и благоприятствали функцията на чернодробните клетки.

И все пак – тези препарати също не могли да се впишат в представите за панацея, защото действието им се ограничавало до кристали с холестеролов произход. Налице е още едно важно условие за приема им – камъните да са с размер до около 1 см и да не заемат по-голям обем от ¼ от  жлъчката.

Урзофалк
Коментарите за Урзофалк за преобладаващо положителни!

Лекарствено средство, което можем да причислим към примера по-горе, е Урзофалк. Става дума за капсули, съдържащи жлъчната киселина, каквато по принцип произвежда човешкото тяло. Основното предназначение на продукта се вписва напълно в темата, която разглеждаме – разбиване на камъни в жлъчката. Препаратът действа при конкременти с холестеролов произход, чийто диаметър не надвишава 1.5 см. Важно условие за ефективността му е пациентът, без значение от наличието на жлъчни камъни, да е със запазени функции на жлъчния мехур.

Като допълващо приложение на Урзофалк се сочат случаи на гастрит, провокиран от рефлукс на жлъчна течност, и на хронично възпаление на жлъчния поток в пряка връзка с цироза на черния дроб.

Не се препоръчва прием на Урзофалк при остро възпаление, обхванало жлъчния мехур или жлъчните пътища, както и при запушване на жлъчния канал. Медикаментът е противопоказен още при т.нар. жлъчни колики, при калцифицирани жлъчни камъни и нарушена контрактилност на жлъчния мехур.

Схемата за лечение с препарата следва да бъде предписана от лекар, като има някои общи насоки във връзка с препоръчителна доза за килограм от телесното тегло. Самата терапия е с продължителност от 6 до 24 месеца, като ако след 12-месечен прием не се установи намаляване на размера на жлъчните камъни, приемът следва да се преустанови.

Като цяло, отзивите, които срещаме за Урзофалк, са преобладаващо положителни:

билки за жлъчка

Ровахол

Препарат, който също се числи към медикаменти за разтваряне на камъни в жлъчката, е и Ровахол. Медикаментът е активен при конкременти с холестеринов източник, като стимулира производството на жлъчен сок и намалява концентрацията на холестерол. Облекчава болката, спомага за преодоляване на храносмилателните нарушения и елиминира необходимостта от друга терапия.

Цинарикс

Последният продукт от тази група – насърчаващи отделянето на жлъчен сок и разбиващи камъните – е Цинарикс. Препаратът има растителен произход, подпомага жлъчната секреция и предотвратява застоя на жлъчката в жлъчните пътища.

Основната съставка в продукта е екстракт от листа на артишок.

Операция при камъни в жлъчката

Макар и почти в края на материала си дойдохме на думата – операция при камъни в жлъчката!

Всички изброени по-горе рецепти, методи и подходи са насочени към елиминиране на вероятността пациента да легне на операционната маса. Едни ги е страх, други не вярват на медиците, трети са радетили на самолечението.

И все пак ще обърнем внимание на обстоятелството, че около ¾ от хората, които имат камъни в жлъчката, не развиват симптоматика. Те водят нормален начин на живот – без болка, без кризи, без необходимост да се провежда каквото и да било лечение.

Изключително редки са случаите, при които въпреки липсата на каквито и да било оплаквания, се налага хирургическа намеса. Това се случва единствено при повишен риск от онкологично заболяване.

Останалата ¼ реално са пациентите, които следва да се подложат на терапия – била тя традиционна, алтернативна или оперативна. Трябва да се има предвид, че ако веднъж са се появили оплаквания в резултат на отложените конкременти, то вероятността да се повторят е голяма. Нещо повече – липсата на адекватна реакция може да доведе и до усложнения в здравословен план.

Щом се стигне до операция, вариантите са 2:

  • отворена коремна операция, позната с медицинския термин холецистектомия;
  • лапароскопска холецистектомия.

По време на самата холецистектомия се отстранява целият жлъчен мехур или само част от него.

Към днешна дата лапароскопският метод се радва на по-голяма популярност, тъй като има значителна доза преимущества – не се прави голям разрез на коремната стена, а само няколко малки разреза с дължина до 1 см, рискът от инфекция е занижен, възстановяването е значително по-бързо.

Мнението на специалиста
билки при камъни в жлъчката
Д-р Цветков е сред светилата в лапароскопията у нас!

Почти в края на материала ще ви предложим и мнението на д-р Стоян Цветков – един от доказаните специалисти в областта на лапароскопията у нас.

Според д-р Цветков, които има десетки успешни операции на жлъчен мехур, приложението на всички останали подходи за разбиване на камъни в жлъчката е временно. Дори да доведе до моментно облекчаване на симптомите, много скоро след края на терапията образуването на конкременти се възобновява. С това започват да се появяват отново оплакванията, а вероятността от жлъчни кризи се увеличава.

Хирургът съветва – без страх и предразсъдъци – всеки, който има оплаквания, свързани с камъни в жлъчката, нека проучи възможността за безкръвна операция на жлъчния мехур.

Още за камъни в жлъчката

В края на материала ще се спрем на още няколко аспекта, свързани с темата „камъни в жлъчката”. Става дума както за насоки в храненето, така и за подвеждащи твърдения и конкретни ситуации. Без повече обяснения:

Уринотерапия при камъни в жлъчката
диета при камъни в жлъчката
Не прилагайте уринотерапия при камъни в жлъчката!

По всяка вероятност поне веднъж през живота си всеки човек чува, че урина се пие за лечение на различни състояния. Не по-различен е случаят и при камъни в жлъчката – не един или два са източниците, според които консумацията на урина в конкретна схема ще доведе до разбиване на конкрементите.

Това твърдение – че с уринотерапия могат да се лекуват камъни в жлъчката – се отхвърля в голяма степен към днешна дата. Нещо повече – извеждат се примери, че подобен подход е не само безполезен, но може да бъде и опасен.

Доказано е, че съдържащите се в урината азотни вещества, пикочна киселина и други отпадни продукти, които вече веднъж тялото е изхвърлило, могат да провокират бъбречна недостатъчност и други здравословни проблеми.

Камъни в жлъчката и бременност

Специално внимание следва да се обърне на опасността от образуване на камъни в жлъчката по време на бременност. Това се поражда в резултат на повишения риск от застой на жлъчката или от инфекция, която може да провокира възпаление на самия жлъчен мехур.

Високите нива на прогестерона в тялото на жената по време на бременността имат съществена роля за невъзможното изпразване в цялост на жлъчния мехур, а оттам и за образуването на конкременти.

Лечението на състоянието трябва да става изцяло под лекарски контрол. Важно е такова да се проведе без значение дали камъните предизвикват неразположения, тъй като евентуална жлъчна криза би застрашила нормалното развитие на плода.

Диета при камъни в жлъчката

Няма как да пропуснем и темата за храненето при камъни в жлъчката. За това какво трябва и какво не трябва да се яде при наличието на заболяването е изписано повече от много.

Ще се спрем само на основния съвет – ограничете холестерола!

Когато в менюто преобладават мазни храни, такива с високо съдържание на захар и мазнини, за сметка на растителните и такива, съдържащи фибри и влахини, рискът от образуването на камъни в жлъчката драстично се повишава.

билки за камъни в жлъчката
Холимин помага при проблеми с жлъчката

лек за камъни в жлъчката

Източници:

https://www.webmd.com/digestive-disorders/gallstones

https://www.healthline.com/health/gallstones

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Камъни в жлъчката: разбиване с храни, билки, лекарства! Без операция!

  1. Надя каза:

    Имам в жлъчката камъни и по-малки ,но имам и 2 х 3см , мога ли да ги разбия с билки ,без оперативна намеса ?
    Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *