Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с екзема – лечение с природни средства и съвети от специалист

Екземата е една от най-често срещаните заболявания, предизвикващи консултация с дерматолог

Екземата представлява повърхностно възпаление на кожата, което е придружено със сърбеж и възникване на обрив. Може да се проявява по много различни начини- от прости розови или червени петна до възникване на везикули (мехури), корички или лющене (като пилинг кожа). Екземата може да се прояви при всяка една възрастова група. Първата причина за екзема е атопичният дерматит, който възниква в ранна детска възраст, особено характерен за кърмачета.

атопичен дерматитАтопичният дерматит се нарича още ендогенна екзема. В днешно време се среща все по-често при децата. Наблюдава се хроничен ход, тоест има възможност за повторна проява. Характеризира се с алергична астма и алергичен ринит. Атопичният дерматит обикновено възниква между 2 и 6 месец. Заболяването не оказва сериозен ефект върху здравното състояние на човек.

Контактна екзема
Контактната екзема е втората причина, която се наблюдава повече при по-възрастните. Тя възниква при излагане на алерген. Тази форма на екзема може да бъде свързана с атопичния дерматит. контактна екзема

Локализацията на обрива, възрастта, на която се е появил , причината за появата, връзката с други алергични симптоми са елементи, податливи за възникването на диагностика.

 

Екзема: Причините и начини за справяне с нея

Алергичен терен, имунна недостатъчност, стрес- причините за възникване на екземи са многобройни, но най-често се свързват с чернодробната дисфункция.

Нарушения на храносмилателната система
Проблеми с храносмилането- една от основните причини за появата на екзема. Стомахът не винаги може да поддържа необходимото темпо, особено ако човек често преяжда или другата крайност- гладува. Хранителните вещества, които не могат да се усвоят- ферментират и могат да предизвикат появата на вредни и токсични вещества. В такъв случай, черният дроб се затруднява при унищоването им. Ролята на соматичната интелигентност е да премахне токсините извън организма.

Преяждането може да бъде сериозен проблем

Преяждането може да има сериозен ефект върху здравето на човек. Макар да сме свикнали да ядем в определени часове, преяждането извън часовете за хранене води до нарушения в храносмилателния цикъл и това води до наднормено тегло. Особено ако не се избират „добрите“ храни през тези малки закуски.

Може да намерите много съвети в Интернет, за да прекратите тези дейности. Необходима е мотивация и стремеж, както и някои методи, които да ви помогнат да се справите с преяждането или гладуването през целия ден. Всичко това може да стане чрез психологически методи, насърчаващи закуската да стане основен и задължителен елемент от менюто за деня. Но какво означава това? Попитахме един експерт- фармацевтът Сабрина Бойер. Тя дава следните съвети:
преяждане

1. Не прескачайте храненето и го приемайте в определени часове!
Необходимо е да се храним по 3-4 пъти на ден. Денят трябва да започва със закуска, която да заема 20-25% от дневния прием на калории. Повечето хора не са свикнали да закусват, но по-добре е да се хапне нещо, защото след това ще почувстват още по-голям глад. Препоръката на фармацевта е, да се приемат повече продукти от млечен произход, зърнени продукти, плодове или горещи напитки. Обядът трябва да представлява около 30-35 % от калориите за деня.

2. Отделете повече време за дъвчене!
Необходимо е да се отдели достатъчно време, докато ядем. Нормалното ядене ще предизвика чувството за ситост, ще се отдели хистамин, невротрансмитер, който активира секрецията на стомашния сок. Той играе важна роля в храносмилателните процеси.

3. Яжте балансирано!
Въпреки, че този съвет се знае от мнозина хора, той много често се пренебрегва. Балансираната храна се състои от 1/3 зелечуци, 1/3 нишестени продукти и 1/3 белтъци, плодове и мляко. Основното правило е, да не се преяжда и да се избягват сосовете и мазните продукти. Да не се консумират също прекалено сладки или твърде солени храни. Белтъците играят ключюва роля в усещането за ситост.

Решения за премахване на Екзема:екзема

–спазване на балансирана диета
–да се яде разумно
–хранене в определени часове
–избягване разбъркването между храненията
–прием на плодове на празен стомах

Съществуват и природни лечения за лекуването на Екзема
Причината за поява на Екзема може да бъде недостига на Омега 3. Затова е необходимо да се приемат:
–под формата на хранителна добавка
–от 3 до 5 ядки, 3 пъти в седмицата.
–3 или 4 аншоа, 3 пъти в седмицата
–около 3 супени лъжици орехово масло всеки ден
–прием на органично масло
–препоръчва се употребата на растения като Сарсапарила(детоксикация на бъбреци); Малка Кентаурия (полезно действие върху функцията на панкреаса)
Дива мащерка– антибактериално, антивирусно и антигъбично действие; често се приема при простудни състояния
Лечението, базирано на растения, е традиция, използвана от далечното минало. И все пак много от нас подценяват силите на местните растения и игнорират кога и как да ги използват.

Екземата не застрашава живота на човек, но може да доведе до стресови ситуации или нарушения, свързани със съня.

Източник:onmeda.fr

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да се справим с екзема – лечение с природни средства и съвети от специалист

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *