Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Търтеев хомогенат при проблеми с простатата и други рецепти за мъжко здраве

Световната здравна организация казва, че всеки трети мъж е усетил, в един или друг момент, симптомите на възпаление на простатата


Всеки 5-ти зрял човек има хроничен простатит. Простатитът заплашва потентността и сексуалното здраве. Ето защо, когато се усетят първите принципи, от решаващо значение е да се направи консултация с уролог. А може да оставите заболяването да си свърши работата, и да чакате резултатите, най-неприятния от който е – безплодие.

Рискът от развитие на пълна импотентност е много малък. Простатитът по-скоро влияе върху качеството и продължителността на ерекцията. Освен това той насърчава ускорената еякулация и проблемът с оргазъма, което ще окаже неблагоприятно влияние върху половото сношение и самочувствието. Освен това, липсата на удовлетворение или невъзможността за дългосрочно полово сношение може да доведе до намаляване на потенцията на фона на сексуалните неуспехи.

Важно е тази верига да бъде прекъсната във времето, като се започне с лечението на простатит. За целта може да си помогнете и с някои рецепти от народната медицина. Те са отлично допълнение към терапията, която ще ви бъде изписана от специалист.

Лечение на простатит у дома

Урология и андрология – лекарите, които лекуват простатата често наричат болестта „тихо заболяване“, защото първоначално не може да се потвърди неговото съществуване. Следователно, винаги е по-добре да се предприемат превантивни мерки, за да се почувствате като пълноправен човек от 40 до 60 години. Ако имате нередовен полов живот, заседнал начин на живот, нарушения на имунната система, невроендокринни разстройства в организма или полово предавани болести, рискът от простатит е доволно голям.

Първият и най-надежден признак на възпаление на простатната жлеза е болката при уриниране

Също така има слабост, ускоряване на еякулацията по време на сексуален контакт, дълги необясними ерекции през нощта. Има и други признаци, но не чакайте целия букет от неприятни симптоми, а незабавно отидете на лекар.

При установен простатит забравете за велосипеда. Също така е важно да запомните, че горещите душове и ваните също могат да повлияят отрицателно на състоянието на тялото. При възпалителния процес е забранено излагане на високи температури. Освен това, изключвайте от диетата бобови растения, солени и пикантни ястия, силно кафе и чай.

Едно от най-полезните, но не чак толкова популярни средства за поддържане на мъжкото здраве е търтеевият хомогенат (търтеево млечице). Това е абсолютно природен продукт, който може да се намери при пчеларите. Известен е още и като лакларвил.

Лакларвилът се получава от търтеевото пило ден преди запечатването на килийките. В този период личинката е развила напълно половите си органи. Това е и времето, когато личинката съдържа много голямо количество магнезий и фосфор.

Няколко часа или ден преди килийките да се затворят, малките личинки се изваждат заедно с остатъка от пчелния прашец, млечицето и други. Всичко се стрива и се филтрира. Накрая се получава една бледожълтеникава маса с много приятен аромат.

Продуктът съдържа около 30 ненаситени мастни киселини, витамини (водоразтворим и мастноразтворими, група А, Е, D), набор от макро- и микроелементи (калий, желязо, флуорид, калций, магнезий, сяра, селен, цинк, молибден, мед, манган, фосфор, сребро, хром, борба, йод) и сулфхидрил – функционални групи от ензими, които са важни за мъжката полова система.

Взима се около половин чаена лъжичка 30 минути преди закуска, за профилактика. А за лечение се взема една чаена лъжичка 30 минути преди ядене 2 пъти на ден. Може да се използва и ако приемате антибиотици.

Има още няколко рецепти, които могат да се използват, ако формата на простатит не е много агресивна

1. Отвара от леска

За лечение на простатит трябва да имате кора или листа от леска. Вземете една супена лъжица нарязани листа или коричка от леска и ги пригответе в чаша вряла вода. Затворете плътно и оставете да се влива в продължение на половин час. Прецежда се и се пие по 1/4 чаша 4 пъти на ден.

2. Лечение с магданоз

4 супени лъжици семена на магданоз се изсипват и се варят в една чаша вода в продължение на 15 минути. След това охладете. Взима се по 1 супена лъжица, 4-6 пъти на ден.

3. Тинктура от кората на трепетлика

За подготовка на тинктура кората се събира в началото на соковото движение, преди да се появят пъпки и листа от дървета. Този период настъпва през втората половина на април. Желаната дебелина на кората е 3-5 милиметра. След събирането кората трябва да се изсуши във фурната или на сянка. Когато кората е суха, вземете я в количество от 100 грама, разтрошете малко и поставете в половин литър буркан и изсипете 200 мл водка. Затворете буркана с капак и го поставете на тъмно място в продължение на 2 седмици. След този период получената инфузия се пие 3 пъти на ден, разреждайки 20 капки с една четвърт чаша течност. Взема се преди ядене.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *