Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Американски щангист спря рака с мазна диета

Една диета може да обърне хода на онкологичното заболяване и да помогне при диабет тип 2. Научете повече за т.н. мазна диета


Всички знаем, че мазната храна е основният враг на фигурата. Във всички диети се препоръчва мазните храни да се избягват. Но не всеки знае, че мазнините в нормален обем не увреждат тялото. Даже, напротив – помагат!

„За да се поддържа работата на сърдечно-съдовата система, са необходими здравословни мазнини“, твърдят кардиолозите. Те отричат ​​мита за холестерола като основна причина за запушени артерии и внезапни инфаркти.

Лекарите също така предупреждават за опасностите, свързани със статините – лекарства, използвани за намаляване на холестерола в организма.

Истината е, че тъканите на мозъка и нервната система се нуждаят от холестерол и подобни мазнини, за да поддържат своите функции.

Специалистите по хранене в продължение на десетилетия ни съветваха да намалим приема на мазнини, като цяло, и животинските (наситени) мазнини в частност. Смята се, че това ще доведе до намаляване на нивото на „лошия“ холестерол и спасяване от сърдечни заболявания. Но това се оказа вярно само отчасти.

Подмяната на наситени мазнини с ненаситени има благоприятен ефект върху сърдечно-съдовата система. Това обаче работи само при хора, които имат и могат да поддържат висок стандарт на живот. В страни със среден и нисък жизнен стандарт отхвърлянето на мазнините означава преход към евтини бързи въглехидрати (захар). Това само ще влоши здравето на хората.

Мазна диета

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати (наречена още LCHF-диета) се използва повече от десет години в Швеция. В тази скандинавска страна лекарите за първи път официално са игнорирали мита, че мазнините са по-опасни от въглехидратите.

По това време учените са намерили достатъчно доказателства, че увреждането на здравето от мазнините, включително наситените животински мазнини, е било преувеличено. Докато опасността от захарта и нишестето, напротив, е била подценена.

Многобройни проучвания са възстановявали мазнините (само от естествен произход, а не от транс-мазнини), докато въглехидратите и хранителните мазнини са дефинирани като потенциална заплаха.

Храните с ниско съдържание на мазнини се позиционират като здравословни храни. Но ако ядете по-малко мазнини, трябва да ядете повече въглехидрати, за да се чувствате пълноценни и сити. Не мислите ли, че това не е особено добър съвет?

Диетата с ниско съдържание на въглехидрати е диета, основана на прост принцип: да се консумират най-малко въглехидрати, а именно захари и нишесте, и максимум храни, богати на липиди, протеини и фибри.

Подобно на много други хранителни системи, като протеиновата диета, това не е диета, а начин на живот, където можете да ядете висококачествена и достъпна храна.

Диета с високо съдържание на мазнини – тествана и надеждна

Последните проучвания показват, че диетата с високо съдържание на мазнини може да обърне някои форми на рак. Фред Хетфийлд, бивш световен шампион по вдигане на тежести, треньор и успешен бизнесмен, е диагностициран с метастазен рак на костите.

Прогнозата, потвърдена от няколко лекари, му дава само три месеца живот. Хетфийлд спря използването на захар и въглехидрати, започна да яде достатъчно месо и здравословни мазнини, забрави за евтините транс-мазнини, хидрогенирани масла и маргарина. В резултат на това заболяването му преминава в ремисия.

Фред Хетфийлд, бивш световен шампион по вдигане на тежести

Според ново откритие от изследователския екип от университета в Южна Флорида комбинацията от диета с ниско съдържание на въглехидрати и престоя в камерата под налягане увеличава продължителността на живота при мишки с агресивен метастазен рак.

Проучването бе проведено от Доминик д’Агостино, водещ експерт в Медицинския колеж в Южен Флорида. Резултатите от тази работа потвърждават теорията, че ракът – метаболитна болест и стратегията за превенция и лечение на онкологичните заболявания трябва да бъдат изградени, като се вземе предвид правилното хранене.

ДИЕТА С НИСКО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВЪГЛЕХИДРАТИ: КАКВО ДА ИЗКЛЮЧИТЕ ОТ МЕНЮТО

1. Захар. Най-лошото, което е създала хранителната индустрия. Също така е за предпочитане да се избягват изкуствени захарни заместители.

2. Безалкохолни напитки, сладкиши, сокове, спортни напитки. Шоколад, торти, сладолед, зърнени закуски. Избягвайте ароматизирани, сладки и без мазнини храни.

3. Нишесте: бял хляб, макаронени изделия, ориз, картофи, чипс и т.н.

4. Маргарин. Промишлена имитация на масло с неестествено високо съдържание на омега-6 мазнини.

5. Бира. Това е течен хляб, пълен с бързи въглехидрати.

МАЗНАТА ДИЕТА ОДОБРЯВА ПРИЕМА НА ЕТО ТЕЗИ ХРАНИ

1. Месо. Всякакво месо – говеждо, свинско, дивеч, пиле. Ако е възможно, опитайте се да купувате домашно производство, а не заводски порции, пълни с антибиотици и хормони.

2. Риби и ракообразни: всички видове. Мазни риби, като сьомга, скумрия или херинга, са особено препоръчителни.

3. Избягвайте хляба.

4. Яйца. Под всякаква форма – варени, пържени, омлет. За предпочитане е да се изберат домашни яйца.

5. Плод: преди всичко авокадо.

6. Сосове. При готвене се допуска използването на масло и сметана. Кокосово масло и зехтин също са добър избор.

7. Зеленчуци, които растат над земята: карфиол, броколи, зеле и брюкселско зеле, аспержи, тиквички, патладжан, спанак, краставици, маруля, лук, чушки, домати.

8. Млечни продукти. Винаги избирайте продукти, които не са били обработени: натурално масло, сметана (40% мазнина), заквасена сметана, кисело мляко и сирена с високо съдържание на мазнини.

Бъдете внимателни при консумацията на обезмаслено мляко, тъй като съдържа много захар.

9. Ядки и семена.

10. Плодове. Сладки – в умерени количества, кисели – без ограничения.

За съжаление, въпреки добре известния факт, че раковите клетки се хранят със захар, онколозите не информират за това пациентите. Тази диета ще накара рака да гладува и е особено препоръчителна при хора, които имат диабет от тип 2.

Източник: vse-diety.com

 

B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха
B17 Комплекс: витамин B17 (150 мг.) + рейши + кладница + облепиха

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 6 до “Американски щангист спря рака с мазна диета

  1. фифи каза:

    Хе, хе, маргаринът бил богат на омега-6-мазнини?!? Дрън, дрън!! Маргаринът е наситена мазнина като свинската мас и изобщо няма ненаситени мазнини!! Нали това е крайната цел на хидрогенирането на ненаситените мазнини!! Именно получаването на наситени такива!! Така че в маргарина няма как да има Омега-мазнини!!

    • Мимоза каза:

      Явно не сте прочели добре статията!Точно ,да маргарита се казва,да не се консумира а да се търси качественото масла и да не се лъжем по етикета ,че има надпис „с много Омега“.Лек Сан!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *