ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лошо кръвообращение: как да го разпознаете и може ли да се лекува

Лошо кръвообращение може да бъде причина за много заболявания. То се проявява чрез няколко лесно забележими симптома

лошо кръвообращение

В днешно време много често може да чуете, че някой има вцепенени и отекли крайници или винаги студени ръце и крака. И млади хора все повече се оплакват от нарушения и проблеми с венозната мрежа, както и от разширени вени. Често това се дължи на нарушено кръвообращение. Представете си, че тялото е много сложна мрежа от пътища и пътечки, които се състоят от вени и артерии.

Движението там никога не спира. Венозната мрежа разпространява няколко литра кръв, която доставят необходимите хранителни вещества и кислород до всички органи.

И изведнъж движението се забавя. Лошото кръвообращение е виновник за много заболявания. То се причинява от различни фактори, включително заседнал начин на живот, тютюнопушене или заболявания като диабет и хипертония. Това състояние не трябва да бъде игнорирано.

Днес ще разкажем за някои основни симптоми на лошото кръвообращение, както и ще ви предложим няколко начина за бързо и естествено подобряване циркулацията на кръвта.

Лошо кръвообращение

Лекарите често споменават, че нарушението на кръвообращение , като правило, не се вижда с просто око. Но има изключения от това правило. Ето няколко симптома, чието наличие често показва нарушение на кръвообращението. Не се притеснявайте и не отлагайте консултацията със специалист, ако забележите някое от тях.

СИМПТОМИТЕ НА ЛОША ЦИРКУЛАЦИЯ

1. Винаги студени ръце и крака. Това се счита за един от основните симптоми. На кръвта е трудно да достигне крайниците на тялото, и затова има спад в телесната температура в засегнатите райони.

2. Хронична умора и изтощение.

3. Кортикални вени.
4. Оток на ръцете и краката.
5. Много бавно изцеление на рани.
6. Петна, обезцветяване или сухота на епидермиса са ясни признаци, че кръвообращението е нарушено.

Има няколко естествени начина за подобряване на кръвообращението. Но помнете: преди да се захванете със самолечение, е необходимо да се консултирате с лекар.

КАК ДА ПОДОБРИТЕ КРЪВООБРАЩЕНИЕТО

1. Лекарите препоръчват да пиете много вода. Това е най-простият и ефективен съвет.

2. Добавете рибено масло към диетата. То подобрява кръвообращението и помага за намаляване на мастната тъкан в артериите, поради съдържанието на ненаситени мастни киселини. Освен това, препоръчва се и при лош холестерол.

3. Ястията и напитките с джинджифил са не само вкусни, но и полезни. Той активни вещества, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци и се използват за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

4. Чесънът намалява налягането и плаката в кръвоносните съдове, което помага да се предотврати атеросклерозата.

5. Можете също да направите тинктура от конски кестен. Кестенът съдържа глюкозиди, които му позволяват ефективно да се бори с разширени вени и тромбофлебита. Необходимо е да вземете 50 г нарязан кестен и да налеете 500 мл водка. Получената смес трябва да се остави да отлежи продължение на около 10 дни. Тинктурата трябва да се консумира четири пъти на ден по 5 капки, докато варикозните вени преминат.

6. И, разбира се, спорт. А именно кардио натоварване. Тичане, велосипед или проста аеробика са много полезни за нормалното кръвообращение.

7. Откажете или поне намалете пушенето до минимум. То стеснява кръвоносните съдове и оказва много негативно влияние върху работата на цялата васкуларна система и сърцето.

Гледайте здравето си и когато се чувствате по-лошо, винаги се консултирайте с добър специалист. В края на краищата, всяко заболяване е по-лесно да се предотврати, отколкото да се лекува. Споделете полезна статия с приятелите си в социалните мрежи!

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *