ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Могат ли гъбичките да се излекуват у дома? Да, с ето тези 2 рецепти!

Гъбичките са упорито кожно заболяване, което трябва да бъде лекувано точно толкова упорито, колкото упорити са микроорганизмите, които го причиняват

Гъбичните увреждания на ноктите се наричат ​​“онихомикоза“, от древногръцките думи „нокът“ (ones, onihos) и „гъба“ (mukes). Всяко десето кожно заболяване е причинено от гъбички.

Този голям общ проблем се обяснява с невероятното оцеляване на различни патогени, сред които на първо място са микроскопичните гъбички, наречени дерматофити.

Те засягат не само ноктите, но и кожата и косата. Но върху ноктите заболяването е най-упорито и неприятно от естетическа гледна точка.

Как да се отървем от гъбичките по ноктите у дома

В аптеките се продават различни лекарства за лечение на гъбички, които лесно могат да бъдат закупени без рецепта. За гъбичките на ноктите на ръцете и краката са по-подходящи средства под формата на мехлеми, капки или гелове.

Въпреки това, когато има спешна нужда от лечение на гъбичките, и не разполагаме нито с време, нито с пари, за да посетим лекар, могат да се използват естествени средства за защита. Един от най-достъпните и ефективни средства е ябълковия оцет.

Елиминиране на гъбичките с ябълков оцет

Основният ефект от използването на ябълков оцет е създаването на киселинна среда в областта на гъбичната инфекция, която предотвратява растежa и разпространението на спорите. Постепенно гъбата, оставена без достъп до нови източници на хранителни вещества, умира.

Ябълковият оцет в комбинация с тези естествени съставки е идеален инструмент за лечение на онихомикоза.

Ето рецептата за ефективна смес, която ще ви помогне да се справите с гъбичките:

СЪСТАВКИТЕ

2 лимона
2 скилидки чесън
100 мл вода
1 клонка розмарин
1 супена лъжица ябълков оцет

ПРИЛОЖЕНИЕ

1. Нарежете лимоните на филийки. Обелете чесъна.

2. Добавете лимоните, чесъна и розмарин в кипяща вода и оставете да ври няколко минути, след което отстранете от огъня и охладете.

3. След охлаждане добавете оцета и разбъркайте добре.

4. Преди употреба внимателно измийте засегнатата област от кожата със сапун и след това подсушете добре, тъй като влагата може да се превърне в сериозна пречка в борбата с гъбичките.

5. След като направите това, нанесете сместа, повторете нанасянето по 2 пъти на ден, докато гъбите изчезнат.

6. Сместа се съхранява в буркан с плътно затворен капак.

Много е важно естественото лекарство да се прилага по два или повече пъти на ден. Някои хора мажат ноктите на краката с лечебни смеси само вечер. Това не е нито достатъчно, нито правилно. Има време, през което сместа е активна. През останалото време, ако не бъде подновено нанасянето, тя е просто смес, която е изветряла. Дори лекарствата, с техните силни химични съставки трябва да се мажат по няколко пъти на ден.

Лечение на гъбични заболявания с етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула има силно противогъбично действие срещу щамовете на обикновените гъби, отговорни за инфекции на кожата и ноктите.

За лечение просто трябва да нанесете няколко капки лавандулово масло върху засегнатите области на кожата и да оставите да изсъхне. Повторете три пъти на ден. Най-добри резултати могат да бъдат постигнати чрез комбиниране на лечение с противогъбична диета.

БОНУС СЪВЕТ: Може да запазите добрите резултати от лечението на гъбичките, като ползвате водороден пероксид за превенция. Два пъти в седмицата капвайте по няколко капки водороден пероксид на всеки нокът.

Многобройни са положителните отзиви относно лечението на гъбичките с народни средства. Това доказва ефективността на домашните рецепти, но не гарантира пълно унищожаване на гъбичните инфекции без медицинска намеса.

Гъбичките са доста жизнени микроорганизми. Дори и в случай на излекуване, може да се появи рецидив. Ето защо е важно да се подложите на цялостно лечение на това заболяване и стриктно да спазвате всички предписания на лекуващия лекар.

Източник: steptohealth.ru

Антимикодерм
Антимикодерм е натурален продукт за лечение на гъбички!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *