Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тази рецепта на доктор Джош Акс ще възстанови паметта и ще помогне на уморения мозък

Паметта ни изневерява с всеки изминал ден, и все по-рано. Болестта на Алцхаймер и деменцията вече не са болести само на хората от третата възраст

паметта
Според статистиката проблемите с паметта притесняват почти всеки четвърти жител на Земята. Причината за проблема със запомнянето обикновено е стареенето на тялото, което провокира „доброкачествена сенилна забрава“. Дори и много млади хора се оплакват в днешно време от нарушения на паметта.

Неправилно хранене, липса на кислород, претоварване с информация, липса на сън – всички тези фактори намаляват мозъчната ефективност и качеството на паметта. Паметта може да се влоши и поради редовно тютюнопушене, злоупотреба с алкохол и високи нива на стрес.

Да помогнем на „уморения“ мозък да работи на 100% – това е възможно с редовен прием на мая.

Средновековните лекари, които препоръчвали да се пие редовно бира, или хмелената напитка, подобна на нея, не са били толкова далеч от истината. Съвременната медицина дефинира бирената мая като една от най-ефективните добавки. Това признание бирената мая заслужава заради своя уникален състав.

Състав на бирената мая

1. Витамини от групата В.

Те предоставят нормална работа на централната и периферната нервна система. Помагат да се предотврати появата на болестта на Паркинсон, ускоряват регенерирането на клетките, подобряват зрението и забавят процеса на стареене.

2. Витамини C, D, E, F и PP.

3. 17 аминокиселини, повечето от които са незаменими.

4. Ненаситени мастни киселини (арахидонова, олеинова и линолова).

5. Калий, хром, калций, селен, фосфор, цинк, желязо, натрий, сяра, мед и други микроелементи.

Бирената мая увеличава количеството гликоген в черния дроб, което допринася за активирането на мозъчните функции. Така се подобрява концентрацията и паметта.

Освен това, помага за обмяна на клетките, нормализира нивата на холестерола, понижава нивата на кръвната захар и подсилва сърдечно-съдовата система.

Днес ви предлагаме чудесна рецепта от книгата на д-р Джош Акс, която ще ви помогне да активирате мозъка, да подобрите паметта и да спрете естественото стареене.

Д-р Джош Акс

Д-р Джош Акс е специалист по функционална медицина. Съвсем заслужено го определят като лицето на съвременната медицина, заради разумната връзка между алтернативна и традиционна медицина.

Преди около десетина години доктов Акс основава здравен център в родния си град Нашвил, щата Тенеси. Здравният център носи името Exodus и днес се нарежда сред най-големите частни практики по функционална медицина.

Освен, че помага на своите пациенти, д-р Акс пише статии и книги, участва в популярни телевизионни предавания, изнася лекции и провежда семинари.

Рецепта за подобряване на паметта

Необходими продукти:

2 таблетки от 500 mg пречистена бирена мая
1 узрял банан
1 ябълка
2 супени лъжици овесени люспи
1 супена лъжица преварена вода
1 супена лъжица сусам
5 счукани ореха

Как се прави?

1. Поставете сусамовите семена, овесени те люспи и ядките в купата на блендера.

2. След това добавете вода и разбъркайте добре.

3. Добавете всички останали съставки и разбъркайте отново, докато стане гладка смес.

4. За да подобрите вкуса можете да добавите малко стафиди, фурми и мед на вкус.

Препоръчва се да се приема на 2 пъти между храненията.

Разбира се, една рецепта, колкото и добра да е, не решава всички проблеми с паметта. Важно условие за подобряване на активността на мозъка е почивката. Взимайте си редовно почивка от работа, слушайте музика, четете книга или просто се разхождайте.

Спазвайте здравословна диета. Опитайте се да включите в менюто си храни, богати на витамини В, които перфектно помагат на мозъка.

Витамин В1 (тиамин) подобрява концентрацията на вниманието и дава енергия. Витамин B6 подобрява производителността на дългосрочната памет. В-витамините са в храни, като пилешко месо, мазни риби и банани.

Нашите прости съвети ще ви помогнат да поддържате мозъка си в перфектно състояние до старост, запазвайки трезв и остър ум. Монотонността убива мозъка и причинява преждевременно стареене. Попълнете живота си с ярки моменти и нека всеки ваш ден да бъде различен от предишния!

Източник: draxe.com

неврохелт при инсулт
Неврохелт помага при безсъние, панически страх, депресия, Паркинсон, след инсулт…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *