Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Бубновски: Лечение с термични процедури! Вижте как се прави правилно!

Топлите компреси са част от нашето детство. Всеки, по един или друг повод, е бил лекуван с топъл компрес. Топлото помага или вреди? Вижте експертното мнение!

топлите компреси

Топлите компреси са запазена марка на всяка баба и малко по-разтревожена мама. Без значение дали боли корем или е налице настинка – вълнените чорапи са на една ръка разстояние! Може би и вашата баба ви е казвала, че от топло никой не се е разболял. Оказа се, че не е точно така!

Не можем да обвиняваме любимите хора за това, че просто искат да ни помогнат. Но Сергей Бубновски твърди, че лечението с топлина може да навреди много.

Възможно ли е да се лекуваме с термични процедури и как да го правим правилно – прочетете какво е експертното мнение на д-р Бубновски.

Професор Сергей Бубновски успява сам да пребори доста тежко заболяване. И не толкова с помощта на лекарствата, колкото с вътрешно упорство. Тъй като заболяването му е било свързано създава своя собствена оздравителна система. Тя кинезотерапия и физиотерапия. Много хора са почувствали отново радостта от движението, благодарение на професора. Неговият съвет е хората да не разчитат само на хапчетата и операциите, а да задействат вътрешните резерви на своя организъм.

И така – термично лечение и терапия, благодарение на съветите на доктор Бубновски

Термичните процедури са метод за физиотерапевтично лечение. Този толкова популярен метод използва предимствата на топлината за човешкото тяло. Може да се правят термични процедури с вода, слънчеви лъчи, пара, пясък. А може и да се използват изкуствени източници, които затоплят, като възглавнички, компреси и мехлеми. Целта на затоплящите процедури е да се повиши телесната температура, или да се постигнат външни признаци на затопляне, като изпотяване.

Как действа топлината на човешкото тяло? Топлината отпуска мускулите. Подобрява кръвообращението и по този начин се грижи и за намаляване на излишните килограми. Термичните процедури са предназначени за въздействие предимно върху нервната система. Физиотерапевтите казват, че термичните процедури могат да лекуват много заболявания и значително да подобрят състоянието на човешкото здраве. Но д-р Бубновски има различно мнение по този въпрос.

„Днес физиотерапията има разрушителен характер! Затоплянето не влияе добре на кръвообращението. Освен това, по този начин тъканите набъбват. Това прави и ставите по-малко мобилни и гъвкави.“, казва доктор Бубновски.

„Аз лично нямам против топлите процедури. Имам против това, че не се правят правилно. След всяко затопляне трябва да се направи охлаждане и раздвижване. Никой не може да ми обясни каква е идеята на компреса, който просто стои някъде, върху тялото, и топли. Какво топли, защо топли – никой не знае…“, пояснява професора.

Студеното вдига тонуса на тялото. То е много по-добро за кръвообращението. А цялостно, за целия организъм няма нищо по-полезно от контрастните душове. Дори и руската баня, ако вземем за пример народната медицина, завършва с поливане със студена вода, или въргаляне в снега. Или и двете…

„Давате ли си сметка как се подобрява циркулацията на кръвта, как се активизира кръвообращението и как това се отразява на тъканите и органите? Аз ще ви кажа – изключително добре!“, категоричен е лекарят.

Като цяло, всички термични процедури трябва да се използват само в противоречие

Това ще рече да се редува топло и студено. Топлина е много вредна за организма. След процедурите за затопляне можете минете тялото с кърпа, напоена със студена вода, да си направите един бърз студен душ – само 5-10 секунди излагане на студ. След това се завийте добре, изпийте един топъл чай, и ще забравите не само за болестта, ами няма да боледувате изобщо!

Това е един нестандартен съвет от лекар, който еднакво добре познава както традиционната, така и народната медицина. Нищо не пречи да започнете закалителни процедури от утре. Бавно, плавно, ден след ден, и тялото ви ще изгради една естествена защита, ще се подмлади и освежи.

Разбира се, преди да започнете да прилагате каквито и да е средства и процедури, е добре да се допитате до лекар, който да ви консултира дали това е подходящо за вас.

Източник: zdorovja.com.ua

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *