Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сок от зеле при обриви, упорити бръчки и като естествен лифтинг за подмладяване!

Сок от зеле, и една много ефективна маска ще върнат красотата, младостта и здравето на вашата кожа. Най-безопасния метод за естествен лифтинг

сок от зеле

Сок от зеле – това е достъпен продукт, който има изненадващи ползи за здравето. Може да се ползва целогодишно, но най-добре е да се възползвате от него сега, когато му е сезона.

В сърцето на рецептата за маска, която ви предлагаме днес е зелето. Зеле и карфиол, прясно и кисело, брюкселско и къдраво зеле – всички сортове зеле, и зеле под всякаква форма в правилните ръце може да стане ефективен козметичен продукт, готов да се грижи за всеки тип кожа.

Маската за лице от зеле активно се справя с бръчките и други признаци на стареене, спира възпалението, елиминира образуването на акне. И това съвсем не е пълният списък на здравословните ползи на сока от зеле.

Ефективността на това природно лекарство се обяснява с богатия витаминен състав на зелето. Сокът от зеле съдържа голям брой полезни вещества (органични киселини, минерали, антиоксиданти, аминокиселини), които проникват дълбоко в кожата и стават активни участници в различни клетъчни и метаболитни процеси. От тях зависи и състоянието на епидермиса.

1. Витамин А, включен в неговия състав, третира възпалението, успокоява, овлажнява, контролира производството на подкожна мазнина, изглажда бръчките.

2. Витамин С има лечебен и подмладяващ ефект.

3. Витамин К предотвратява подпухналостта на лицето, облекчава пигментните петна и изцелява огнищата на възпаление.

4. Зелето е ползено за кожата на лицето, защото нормализира метаболизма на мазнините в клетките на кожата благодарение на богатото съдържание на холин.

5. От калият, който е част от зелето, се нуждае сухата кожа за овлажняване, а органичните киселини не позволяват на кожата да остарее.

Маската със сок от зеле, която ви предлагаме днес, е истински еликсир на младостта при суха, отпусната, отпусната и набръчкана кожа на лицето

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1/2 глава зеле

Подхранващ крем за лице или 50 грама мазна заквасена сметана

Една опаковка стерилна марля

ПОДГОТОВКА

1. Почистете добре зелето. Махнете горните листа, както и замърсена или наранена част, ако има. Направете сок, с помощта на сокоистисквачка или ренде, и след това задължително прецедете сока през марлята.

2. Преди да приложите маската, лицето трябва да се избърше със заквасена сметана или мазен хранителен крем.

3. Вземете чиста марля и я натопете в сока. Изстискайте леко. Поставете на лицето за 10-15 минути.

4. След процедурата измийте маската със студена вода.

5. Прилагайте тази рецепта 2-3 пъти седмично. Продължителност на курса: 20-25 процедури.

И ето още една версия на маска от зеле

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

1/2 глава зеле
1 ч.л. мед
1 ч.л. мая
2 супени лъжици ябълков сок от зелени кисели ябълки

ПОДГОТОВКА

1. Нужни са ви 3-4 лъжици пресен сок от зеле.

2. Преди да приложите маската, лицето трябва да се избърше със заквасена сметана или мазен хранителен крем.

3. Сокът от зеле се смесва с меда и маята, след което се разрежда с ябълков сок. Трябва да се получи смес, която може лесно да се сложи върху лицето.

4. Нанесете и оставете да действа за 10 минути, след това – внимателно измийте със студената вода.

Маската има страхотен ефект, ако се прави след парна баня един път седмично.

Обърнете внимание на следните неща:

– сок от зеле може да се прилага с марля не само върху лицето, а и на други области от тялото, върху които има обриви, петна или трудно заздравяващи рани.

– тествайте върху сгъвката на ръката всяка една от съставките, за да избегнете появата на алергии.

Сигурни сме, че след тези препоръки ще бъдете убедени: маската от зеле за лице е просто уникален козметичен продукт, който е на разположение на всички, които се нуждаят от него. И най-вече на онези, които са достатъчно дисциплинирани и упорити, за да я ползват.

Източник: domashn-maski.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *