Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене

Има полза от продължителното кърмене. Полза, която днешните млади майки пренебрегват – къде от суета, къде от незнание

продължителното кърмене
Продължителното кърмене е полезно за майката, но още по-полезно е за бебето. Да, младите майки са уморени от постоянните съвети, които роднини, близки и познати им дават по отношение на отглеждането на детето. Ашли Чейс знае това най-добре. Тази млада майка от САЩ (Пенсилвания) също била уморена от постоянни упреци по неин адрес.

Ашли трябвало всекидневно да обяснява, че съвсем умишлено продължава да кърми дъщеричката си, въпреки че тя е вече на седем месеца. „Голяма е за това!“, „Трябва да започнеш да ѝ даваш истинска храна!“, били непрекъснатите упреци по неин адрес.

Но младата майка смята за нормално да кърми 7-месечната си дъщеря. За да избегне ненужните спорове и съвети, Ашли реши да качи снимки на кърмата в Мрежата. В двата пакета, показани на снимката, имало кърма от времето, когато бебето било здраво, както и такава, която Ашли давала на дъщеричката си, докато тя била болна.

„Изцедих млякото в горния плик преди три дни, малко след като здравата Елиът се нахрани. Млякото в долния плик изцедих днес, докато кърмех болната Елиът. Това е всичко!“, споделя във фейсбук Ашли.

Сами виждате, че има чувствителна разлика в цвета на кърмата, която е взета от Ашли, с разлика само на няколко дни.

Педиатър обясни промяната на цвета и състава на млякото: „Факт е, че рецепторите в млечната жлеза реагират на промените в слюнката на детето. Ако детето е болно, съставът на млякото започва да се променя – то се превръща в нещо, подобно на ваксина. “

Тялото на жената развива антитела, а кърмата се обогатява с повече мазнини, за да помогне на бебето

Младите майки също така могат да забележат промени в цвета на майчиното мляко, след като ядат храни с ярки цветове. Става дума за оцветяване в сини, светлозелени, червени или розови нюанси.

Няма как да не се възхитим на невероятните възможности на женското тяло! В края на краищата то знае как естествено да помогне на детето, за да се справи с болестта.

Източник: www.woman.ru

КОЛАСТРА
КОЛАСТРА – силата на първото майчино мляко!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 9 до “Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене

  1. Вероника каза:

    Аз също моята дъщеря я кърмех до 2 годинки. Сега и син ми същото когато се роди.

  2. Светлана каза:

    Моето дете го кърмех до 4г.и 5 месеца но е като герой да е боледувал 3 пъти до сега

  3. Теодора Иванова каза:

    Аз имам дъщеричка на осем месеца продължавам да я кърмя и ще я кърмя докато мога докато имам кърма по цяла вечер дори ме ползва като биберон Мисля си че цицката ми е биберон слава на бог има мляко детето ми се развива добре и не боледува от време на време я дохранвам с ядене с някой пюренце но най-вече тя си яде кърмата и така ще бъде докато тя сама не се отбие аз нямам никакви комплекси така че ще продължавам да си кърмя детето докато мога това е най-важното майчината любов в майчината кърма

  4. Милена каза:

    Аз кърмя и двете си деца дъщеря ми е на 3 години и продължава да се кърми даже през нощта а сина ми е на година и 3 месеца и той так. Просто не знам как да ги отбия

  5. Рени каза:

    В статията е написана истината. Кърмих дъщеря си до 1 година и 4 месеца. Захранила съм я нормално, от 3 месеца пюрета, от 6 месеца детска кухня и постепенно на обща храна. Никога не е гладувала, но не се отказваше и от десерта – кърмата. Не е боледувала сериозно никога, а сега на 38 години има само 1 пломба на зъбите. Сина ми, сам се отби на 3 месеца, не защото нямах кърма. Сега има 2 извадени зъба и не знам колко пломби. Сами направете извода си. Иначе и той не е боледувал.

  6. ЛИЯ каза:

    Не съм съгласна с това! Имам две деца, на 31 и на 21 години. Кърмила съм ги по 4 месеца. Толкова успях. С първото- слушах бабите… Пиех мляко, боза и какви ли не щуротии, стигнах 80 кг. и… на четвъртия месец усетих, че тo гладува. Започнах изкуствено хранене. С второто не слушах бабите и пак същото… само дето не напълнях. Сестра ми нейните щерки ги кърми по година и половина и какво? И двете прекараха дизентерия, салмонела и един куп заразни болести. Хваща ги всеки вирус при всяко кихане на човек отсреща. За алергии към храни и животни да не говорим. Престанете да пишете глупости! Всеки човек е различен!

    • татко каза:

      Заглавието на публикацията е „Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене“.
      Кое по-точно е глупост?
      Кърменето въобще?
      Че има полза от продължителното кърмене?
      Или се засегнахте от обвинението в суета и/или незнание?
      Наистина ли си мислите, че с вашият частен случай сте в състояние да оборите хилядите публикации по темата, които твърдят същото?
      Не от майки-дилетантки, а научни статии, резултат от сериозни проучвания.
      И само за сведение:
      – 9 от 10 майки в блока където живея с радост и облекчение се хвалеха че още в края на първия-втория месец са си отбили децата. Не от липса на кърма. Просто „така трябвало“;
      – синът ми е почит на 4 години и до сега е боледувал цифром и словом 3 (ТРИ) пъти от текущи вирусни инфекции. Възстановяваше се напълно за 3-4 дни. Дали не е заради това, че майка му го кърмеше повече от година…? 🙂

    • Simona каза:

      Вие сте МАЛОУМНА! Първата майка която срещам да казва,че няма значение колко се кърми детето. Спрете да пишете такива простотии и да облъчвате други неопитни майки. По-голяма тъпотия от вашата не бях чувала… Потресена съм, че има „майки“ като вас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *