Начало / Здравето от А до Я / Детски болести / Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене


Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене

Има полза от продължителното кърмене. Полза, която днешните млади майки пренебрегват – къде от суета, къде от незнание

продължителното кърмене
Продължителното кърмене е полезно за майката, но още по-полезно е за бебето. Да, младите майки са уморени от постоянните съвети, които роднини, близки и познати им дават по отношение на отглеждането на детето. Ашли Чейс знае това най-добре. Тази млада майка от САЩ (Пенсилвания) също била уморена от постоянни упреци по неин адрес.

Ашли трябвало всекидневно да обяснява, че съвсем умишлено продължава да кърми дъщеричката си, въпреки че тя е вече на седем месеца. “Голяма е за това!”, “Трябва да започнеш да ѝ даваш истинска храна!”, били непрекъснатите упреци по неин адрес.

Но младата майка смята за нормално да кърми 7-месечната си дъщеря. За да избегне ненужните спорове и съвети, Ашли реши да качи снимки на кърмата в Мрежата. В двата пакета, показани на снимката, имало кърма от времето, когато бебето било здраво, както и такава, която Ашли давала на дъщеричката си, докато тя била болна.

“Изцедих млякото в горния плик преди три дни, малко след като здравата Елиът се нахрани. Млякото в долния плик изцедих днес, докато кърмех болната Елиът. Това е всичко!”, споделя във фейсбук Ашли.

Сами виждате, че има чувствителна разлика в цвета на кърмата, която е взета от Ашли, с разлика само на няколко дни.

Педиатър обясни промяната на цвета и състава на млякото: “Факт е, че рецепторите в млечната жлеза реагират на промените в слюнката на детето. Ако детето е болно, съставът на млякото започва да се променя – то се превръща в нещо, подобно на ваксина. ”

Тялото на жената развива антитела, а кърмата се обогатява с повече мазнини, за да помогне на бебето

Младите майки също така могат да забележат промени в цвета на майчиното мляко, след като ядат храни с ярки цветове. Става дума за оцветяване в сини, светлозелени, червени или розови нюанси.

Няма как да не се възхитим на невероятните възможности на женското тяло! В края на краищата то знае как естествено да помогне на детето, за да се справи с болестта.

Източник: www.woman.ru

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

3 коментара

 1. Не съм съгласна с това! Имам две деца, на 31 и на 21 години. Кърмила съм ги по 4 месеца. Толкова успях. С първото- слушах бабите… Пиех мляко, боза и какви ли не щуротии, стигнах 80 кг. и… на четвъртия месец усетих, че тo гладува. Започнах изкуствено хранене. С второто не слушах бабите и пак същото… само дето не напълнях. Сестра ми нейните щерки ги кърми по година и половина и какво? И двете прекараха дизентерия, салмонела и един куп заразни болести. Хваща ги всеки вирус при всяко кихане на човек отсреща. За алергии към храни и животни да не говорим. Престанете да пишете глупости! Всеки човек е различен!

  • Заглавието на публикацията е “Кърмата като ваксина: млада майка доказа нагледно ползата от продължителното кърмене”.
   Кое по-точно е глупост?
   Кърменето въобще?
   Че има полза от продължителното кърмене?
   Или се засегнахте от обвинението в суета и/или незнание?
   Наистина ли си мислите, че с вашият частен случай сте в състояние да оборите хилядите публикации по темата, които твърдят същото?
   Не от майки-дилетантки, а научни статии, резултат от сериозни проучвания.
   И само за сведение:
   – 9 от 10 майки в блока където живея с радост и облекчение се хвалеха че още в края на първия-втория месец са си отбили децата. Не от липса на кърма. Просто “така трябвало”;
   – синът ми е почит на 4 години и до сега е боледувал цифром и словом 3 (ТРИ) пъти от текущи вирусни инфекции. Възстановяваше се напълно за 3-4 дни. Дали не е заради това, че майка му го кърмеше повече от година…? 🙂

 2. В статията е написана истината. Кърмих дъщеря си до 1 година и 4 месеца. Захранила съм я нормално, от 3 месеца пюрета, от 6 месеца детска кухня и постепенно на обща храна. Никога не е гладувала, но не се отказваше и от десерта – кърмата. Не е боледувала сериозно никога, а сега на 38 години има само 1 пломба на зъбите. Сина ми, сам се отби на 3 месеца, не защото нямах кърма. Сега има 2 извадени зъба и не знам колко пломби. Сами направете извода си. Иначе и той не е боледувал.

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб