ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Пилинг-маска, която „сваля“ минимум 10 години от възрастта (ЛЕСНА РЕЦЕПТА)

През есента много жени посещават козметичния салон, за да си направят пилинг-маска

пилинг-маска
Пилинг-маска е процедура, известна на жените. Но нека за всеки случай да припомним: пилингът има за цел да ексфолира мъртвите кожни клетки. В козметичните салони се прави химически пилинг, а ако отидете на спа може да се поглезите, като си направите пилинг с плодови киселини – всички тези процедури са много различни по сила и цена.

Трябва да знаете, че има начин да си направите страхотна пилинг-маска и у дома. Тази процедура има същия ефект, като процедурите в салона, с тази разлика, че излиза доста по-евтино.

Не са необходими скъпи съставки, а пътуването до козметичката е отменено. Не е нужно даподготвяте специално кожата преди тази процедура. Няма и да изгубите 2 дни, през които да седите у дома и да чакате, докато накрая кожата престане да лющи. Има нещо по-добро. Поглезете лицето си с дълбоко-проникваща домашна пилинг-маска.

Рецепта за пилинг-маска, която може да направите и у дома

Необходими продукти:

3 грама настърган домашен сапун (около 2 супени лъжици в настъргано състояние). Ако нямате домашен сапун, може да си набавите ръчно изработен сапун от естествени съставки, намират се из био-магазините и арт-пазарите.

1 супена лъжица вряща вода

2 ампули от 10% разтвор на калциев хлорид – купува се от аптеката

Дълбок пластмасов съд

Бъркалка или миксер (за предпочитане от тези, с които се прави фрапе)

КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПИЛИНГ-МАСКА

1. Сложете настъргания сапун с подходяща дълбока пластмасова купа.

2. След това добавете горещата вода. Трябва да се получи гъста каша, или водата да залее плътно настъргания сапун. Разбъркайте, докато се получи разтвор, подобен на този, който виждате на снимката. За разбъркването може да ползвате дори четка за зъби – всичко, което ви е под ръка.

3. Внимателно отворете ампулите с калциев хлорид и ги добавете в сапунения разтвор. Ще започне невероятен процес: сапунът ще започне да се свива, като извара!

Ако сапунът е добър и естествен, пяната ще се окаже лека и дебела. Ако сапунът не се различава по отношение на качеството, веществото ще бъде течно, лепкаво и ще спихне. Между другото, трикът с калциевия хлорид е чудесен начин да проверите качеството на сапуна.

Единствено висококачествения сапун, съдържащ висок процент на натриеви соли и мастни киселини, се включва в тази реакция и се разпенва

4. Не забравяйте, че пилингът трябва да се нанася само върху сухо лице. Първо, измийте, а след това изсушете добре кожата, за да продължите с процедурата.

Нанесете доволно количество от сапунения разтвор върху лицето си. След 10 секунди започнете да масажирате кожата. Може да нанесете пилинг и върху зоната на врата и деколтето. Единственото място, върху което определено не си заслужава да нанасяте пилинг-маската, е зоната около очите.

5. След около 5 минути отмийте. Най-добре е да ползвате тази маска непосредствено преди душ, защото по-лесно се отмива. Хидромасаж с подвижния душ в банята, особено ако редувате студена и топла вода, е идеален завършек на тази процедура.

6. Важно! След измиване не подсушавайте кожата. Можете да поставите на лицето няколко капки нерафинирано растително масло, да го втриете с леки масажни движения, и това е всичко.

Не слагайте крем или други козметични продукти. Не е нужно да правите това! Вазелинът, който се съдържа в козметиката, ще запуши порите, ще създаде тежък филм върху кожата. Възможно е да се получи възпаление. Така че е по-добре да се въздържате от използването на козметични продукти в рамките на 5 часа след пилинг-маската.

*Калциевият хлорид е козметична сол, подобна на обикновената сол. По-добре е да купувате калциев хлорид в ампули, а не във флакон, защото отвореният флакон не е удобен за съхранение.

Източник: woman.ru

Крем със секрет от охлюв
Крем със секрет от охлюв – изглажда бръчките, премахва старческите петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пилинг-маска, която „сваля“ минимум 10 години от възрастта (ЛЕСНА РЕЦЕПТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *