Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко опасна е намалената проводимост на сърцето

Преди пет години си правих кардиограма и ми казаха, че имам намалена проводимост на сърцето. Опасно ли е това състояние? Попитах лекаря, но той ми каза, че няма нищо страшно, но трябва да съм под наблюдение. Правя си кардио­грама всяка година по два пъти, но освен арит­мия, нищо друго не се откри. Кажете ми каква да правя?

Вероника Петкова, Стара Загора

В писмото си Вие не пишете какво точно е нару­шението на проводимостта (блокада) на сърцето ви. Всеки вид блокада има своя прогноза и свое лечение. Има безобидни нарушения на проводимостта, които се откриват случайно при правене на ЕКГ на сърцето. Те не налагат специално лечение. Но има и сериозни нарушения, които трябва да се лекуват незабавно. Съветвам ви да си направите ЕКГ за уточняване на времето в което се появила блокадата. При липсата сериозни симптоми повтаряйте изследването на всеки шест месеца за да следят лекарите, а и вие, динамиката на процеса.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *