Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Сергей Агапкин: Защо вените на ръката внезапно изпъкват? (СТРАХОТНИ РЕЦЕПТИ ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ)

Д-р Сергей Агапкин отговаря на въпроса защо вените на ръката внезапно изпъкват и какво трябва да направят жените след 50-те, за да са красиви ръцете им

 вените на ръката
Д-р Сергей Агапкин: Защо вените на ръката внезапно изпъкват?

Обикновено кръвоносните съдове на горните крайници при хората са едва видими през кожата. Появата на изпъкнали, разширени вени върху ръцете обикновено алармира за атеросклероза, аневризма, генетично предразположение, заседнал начин на живот, затлъстяване или тютюнопушене. За да разберете причините и начина на лечението, трябва да се консултирате с хирург или флеболог.

Д-р Сергей Агапкин

Красотата на третата възраст: Как да решим проблема с формата и кожата на ръцете?

Ръцете остаряват много по-бързо от лицето. И това не са само естетически проблеми, но често физически – те са тези, които създават истински дискомфорт.

Кои от тях могат да бъдат решени? Нека се опитаме да разберем.

1. Дебели пръсти

Деформацията на ставите на ръцете е сериозен проблем. Това е остеоартроза на пръстите. Около 55-годишна възраст се среща при почти всяка жена – хрущялът в засегнатите стави става тънък, връзките се променят. В резултат на това пръстите на ръцете се изкривяват, ставите уголемяват, възникват болки, и в крайна сметка артрозата може да доведе до увреждане.

Какво трябва да направите?

Да се отмени стареенето на ставите, е невъзможно, а да се спре развитието на болестта или болестта – съвсем.

Не пренебрегвайте първите сигнали – подуване, скърцане в ставите на пръстите, поява на болка по време на движение, както и при лошо време. Не отлагайте посещението при ревматолог: той ще проведе проучване и ще предпише курс на лечение.

Правете специална гимнастика за пръстите: потропвайте върху повърхността на масата, вземете си броеница и премятайте мънистата, докато гледате телевизия. Може да да добиете полезния навик да си правите самомасаж на ръцете вечер.

Всеки ден масажирайте ръцете. Първо трябва да разтриете дланите, за да се сгреят.

Защитете ръцете от охлаждане – не мийте със студена вода, а при по-хладно време задължително ползвайте ръкавици.

2. Сухота на кожата

Кожата на ръцете вече не е копринена, а тънка и груба? Все по-често има пукнатини по пръстите на ръцете и не можете да се справите с тях? Не само годините са виновни, но и вие самите.

Многобройни проблеми възникват поради сухотата на кожата. Между другото, кожата на ръцете е много по-тънка и уязвима, от тази на лицето и тялото. Заплаха за нея са домакинските химикали, честото миене на ръцете, градинарството и така нататък.

Какво трябва да направите?

Най-доброто средство за защита от домакинските химикали, водата и другите агресори са гумените ръкавици. Не обичате да миете чинии с тях? Време е да свикнете. След като свършите работата, измийте ръцете и нанесете овлажняващ крем.

Използвайте маски, които сами можете да си направите. Сварете 1-2 картофа, пасирайте ги и добавете малко прясно мляко и малко растително масло. Затоплете и дръжте ръцете за 10-15 минути.

Или настържете сурови моркови на фино ренде, добавете 1 супена лъжица зехтин. Нанесете върху ръцете и оставете за 20 минути.

Добър ефект дава т.н. „херкулесова маска“. Смесете с миксер 1 супена лъжица овесени люспи, добавете 1 чаена лъжичка леко затоплен мед и жълтък. Разбийте сместа, покрийте с нея ръцете, без да прекалявате, поставете памучни ръкавици и останете с тях цяла нощ.

При миене на ръцете използвайте само течен сапун. Внимателно подсушете, защото остатъчната влага причинява захабяване на ръцете.

3. Вените изпъкват

При възрастните хора подкожната тъкан на ръцете се изтънява – стареенето на кожата води до изпъкналост на вените. Въпреки това, причините могат да бъдат различни: сърдечно-съдови заболявания, нарушения на кръвообращението, разширяване на вените …

Какво трябва да направите?

На първо място, консултирайте се с лекар, за да разберете причината за „изпъкналостта“ на вените.

Липсва патология и сериозно заболяване? Не е лошо да укрепите стените на съдовете: използвайте специални, медицински кремове за ръце, които подхранват кожата.

Не преуморявайте ръцете: не носете тежки торби, не се опитвайте да вършите домакинска работа, която не е по силите ви.

4. Пигментни петна върху кожата на ръцете

С възрастта върху кожата на ръцете при жените често се появяват кафяви или червеникави петна. Причината – неравномерното разпределение на меланин в кожата, което се дължи на влошаване на метаболизма и хормонални проблеми. Това не е здравословен проблем, но е неприятно от чисто естетическа и емоционална гледна точка. Пигментните петна върху кожата на ръцете са предупреждение за настъпващата старост.

Какво трябва да направите?

Използвайте избелващи маски. Смесете 1 супена лъжица овесена каша и лимонов сок. Нанесете сместа върху кожата на ръцете, измийте я след половин час.

Още по-опростен вариант: изстискайте част от кремчето за ръце, което ползвате, добавете 10-15 капки лимонов сок, разбъркайте и нанесете върху ръцете. Правете това веднъж дневно в продължение на една седмица.

Добър избелващ ефект дава прилагането на сок от суров картоф за няколко минути върху ръцете.

Не забравяйте за профилактиката: през лятото пазете ръцете си от слънцето, използвайки слънцезащитни продукти, а през зимата носете топли ръкавици.

Източник: www.aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *