Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Онколозите предупреждават: наблюдавайте ноктите за тъмни ивици по ноктите!

Ноктите на ръцете не служат само за красота. Тяхното състояние предупреждава за някои не особено приятни заболявания

ноктите

Ноктите на ръцете изискват грижа, за да бъдат ръцете красиви. Едва ли има жена по света, която да не обръща внимание на ноктите си. Грижата за тях ще превърне ръцете в представителна визитка.

Източната медицина казва, че по състоянието на ноктите можем да разберем какво се случва с нашия организъм отвътре, и да го коригираме, ако е възможно. Има редица външни признаци, всеки от който отговаря на определен здравословен проблем.

1. Ноктите, които губят цвета си и стават бледи сочат за наближаваща старост. В допълнение, безцветната нокътна плочка е червен флаг за анемия, недохранване или остри чернодробни проблеми. Обърнете внимание на витамините, които получавате с храната, и ако е необходимо вземете допълнително хранителни добавки.

2. Белите нокти са знак за проблеми с черния дроб.

3. Тъмни ивици по ноктите. Лекарите, особено онколозите, съветват да не игнорирате тъмните ивици по ноктите.

Тъмните ивици по ноктите могат да следствие от микротравми, но могат да бъдат и предупреждение за нещо много по-страшно – меланом. Ето за какво подсказват те:

– тъмната линия върху нокътната плочка се нарича кръвоизлив. Тя може да се дължи на абсолютно безвредни причини, но може и да е знак за нещо по-сериозно.

Тъмният цвят се дължи на малки, повредени кръвоносни съдове. Ако изключите травма на нокътя, тъмните линии може да са причинени и от ендокардит. Ендокардитът е сърдечно състояние, което може да причини кръвоизливи. Петнадесет процента от пациентите с ендокардит имат кръвоизливи. Ендокардитът се случва, когато вътрешните камери или сърдечните клапи имат инфекция. Възможно е да имате и други сериозни сърдечни състояния в резултат на ендокардит.

Псориазисът също може да увреди кръвоносните съдове, от което нокътните плочки да „почернеят“

Причините за разкъсване на кръвоносните съдове и появата на кръвоизливи варират и могат да включват:

инфекции
– васкулит
– кожна туберкулоза
– гъбички по ноктите
– лихен планус (плосък лишей)
– лекарства, които променят кръвосъсирването
– болест на Рейно
– бъбречни, белодробни или циркулаторни заболявания
– химиотерапия

Линиите на Бео, както се наричат още, могат да бъдат знак и за:

– заушка
– тироидно заболяване
– диабет
– сифилис

Склеротичните кръвоизливи могат да бъдат безвредни, или да са знак за по-сериозно здравословно състояние. Ако имате травма на ноктите, вероятно потъмняването ще изчезне с течение на времето. Ако са налице симптоми, в допълнение към състоянието на вашите нокти, трябва да посетите Вашия лекар за задълбочен преглед и диагностика.

И докато тъмните ивици изискват по-специално внимание, има някои състояния, които са ясни дори и от един поглед.

4. Нокътните плочки пожълтяват поради наличието на гъбички. Много рядко пожълтяването е знак за диабет и заболявания на щитовидната жлеза.

5. Ноктите, които са придобили синкав оттенък, показват липса на кислород в организма. Липсата на кислород най-често се предизвиква от белодробно заболяване. Ако ноктите са сини само в долната част, проверете за диабет.

Съветът на lekuva.net

Не забравяйте, че профилактиката е най-доброто лечение. Дори и и при най-малкото съмнение е добре да посетите лекар, който да постави точна диагноза и да назначи лечение.

Източник: scarysymptoms.com

Б17
Оригиналният витамин Б17

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *