Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на родната лавандула: край Вълчи дол расте истинско лекарство за нервите, астмата и обриви от различно естество

Родната лавандула смайва производителите на лекарства и парфюмерия по целия свят. Само в България се приема пренебрежително това природно лекарство

 лавандула
Преди няколко десетилетия лавандуловия спирт беше едно от най-продаваните лекарства в родните аптеки. Днес срещу скромната сума от 2 лева също може да си закупите лавандулов спирт. Може да се снабдите и с висококачествено масло от лавандула. И ще знаете, че в домашните аптечни имате лек за много заболявания. И най-вече за онези неразположения, които тровят нервите, пречат на съня и на дишането.

Защо без проблем сме готови да дадем десетки левове за съмнителни лекарства и мазила, поръчани от AliExpress.com и други подобни сайтове? Защо китайските мазила са по-предпочитани, отколкото родни лекарства, в които се използват билки, отрасли на територията на нашата страна?

Според една голяма част от лекарите, натуропатите и билковите лечители у нас, българинът не е информиран. България е най-големият износител на лавандулово масло в цяла Европа! Някога Добруджа е била Златна, заради пшеницата, която се е отглеждала в равнината. Днес Добруджа е лавандулова, заради лавандуловите поля, ширнали се на повече 7000 хектара. Производството на лавандулово масло, според оценка на специалисти в бранша е 200 – 250 тона на година. Търговците изнасят лавандуловото масло за големите производители на козметика и лекарства в Европа и света!

Лавандуловото масло е по-скъпо от розовото масло. Това твърдение лесно може да бъде оборено от търговците. „Цената“ на лавандуловото масло е по-голяма заради уникалните лечебни свойства, които има то.

Източник на снимката: сп. „Агрозона“

Използването на етерично масло от лавандула е просто задължително. То ще облекчи нервното напрежение и болка. Прилага се и при лечение на кожни заболявания, за подобряване на кръвообращението и лечение на респираторни заболявания. Латинското наименование на лавандулата – лавар, означава „да се измие“. И това е заради онзи специален, „кристално чист“ аромат, който родната лавандула има.

Разходка край лавандуловите поля

Не само край Вълчи дол и в Добруджа, където са най-големите насаждения, но и край казанлъшкото село Тъжа и около селата Манолово и Търничени има лавандула. Лавандулови засаждения може да видите и по пътя към Бургас, малко преди Ямбол, както и ако хванете Подбалканския път след Розино и Калофер в посока село Свежен.

Лавандулата цъфти в началото на юли. Може просто да поседите край някоя лавандулова поляна, или да помолите пазача и да се разходите край красивите насаждения. След това дълго време ще дишате доста по-свободно, отколкото преди.

Има производители от Вълчидолския край (и не само от там), които редовно зареждат аптеките с лавандулово масло, кремове, води и лавандулов спирт.

Следващият път, когато решите да се отървете от мигрената и ужасните болки в главата, от безсънието и честите нервни изблици, купете си шишенце лавандулово масло. С няколко капки леко направете масаж на слепоочието. Вдишайте аромата и дишайте по-леко. Ползвайте лавандулов спирт като естествено средство за предпазване от насекоми, както и за да премахнете някой доста упорит обрив.

И не забравяйте – най-добре лекуват билките, които са отгледани там, където живеем!

Неврохелт плюс
Неврохелт плюс – чудо за възстановяване на мозъка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *