ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Известна блогърка казва цялата истина за калориите: изненадващи факти и практически съвети за отслабване

Как да броим калориите, ако искаме да отслабнем, или да се храним здравословно? Това, според някои, е въпрос с повишена трудност

 калориите

Броенето на калориите съвсем не е лесна работа. Оказа се, че е точно обратното. Ето няколко примера за това!

Смята се, че калориите в плодовете са по-малко, отколкото калориите в ягодовия пай. Така ли е наистина? Например, в 100 грама карамел има почти 200 ккал по-малко отколкото в една шепа сурови ядки. Означава ли това, че можем да си позволим нещо сладичко, дори и по време на диета?

Важен е източникът на калории, защото не всички калории, които приемаме, имат едно и също качество…

Как да броим калории?

Фитнес-блогърката от Лондон Люси Маунтейн е убедена, че ако броите калории, техния източник не е чак толкова важен. По този начин може да хапвате както храни, включени в диетата, така и някои не чак толкова полезни, но вкусни ястия. Означава ли това, че е възможно да преяждаме?

Люси вярва, че броенето на калории е един от най-ефективните начини да се отървете от излишните сантиметри. Според младата дама, ако се броят калории, сте свободни да изберете кой от двата продукта с една и съща енергийна стойност да изконсумирате.

Сладки зъбчета, радвайте се! Понякога човек може да си позволи да хапне нещо сладичко, вместо нещо полезно, без да се притеснява. Основното нещо е да не се превишава допустимото количество калории.

Люси сама се е убедила в това. Калоричните храни се отразяват пряко върху процеса на отслабване, но техния произход не е толкова важен.

Ето колко калории съдържат различни видове лате

Оказва се, че обикновения млечен шоколад има много по-малко калории, отколкото диетичен, без захар, черен, био, органик или какъвто и да е там, препоръчван от диетолози и натуралисти.

В допълнение, млечният шоколад е много по-полезно за фигурата от горчивите варианти, които пък имат доказани ползи за здравето.

Забравете за овкусените води, ако искате да отслабнете, съветва Люси.

Мнозина биха се опитали да оборят теорията на Люси. Но, както е видно от нейният акаунт в Instagram, това не е само теория, но и практика.

Ние сме убедени, че ястията, които съдържат естествени минерали и витамини, се отразяват на процеса на отслабване много по-добре, отколкото здравословната, но бедна на хранителни вещества храна.

Ястие с достатъчно количество протеин е много по-ефективно, и за здравето, и за фигурата, отколкото продукти без протеини, които имат същите, или по-малко калории.

Освен това, ако двама човека спазват диета, която съдържа един и същ вид калории, те може да постигнат различни резултати. Тук се намесва в генетиката и индивидуалните особености на обмяната на веществата.

Ако здравето ви позволява – възползвайте се от съветите на Люси. Основното нещо е да изчислите точното количество калории, които трябва да поемате през деня. Изборът на продукти може да бъде напълно индивидуален.

Източник: Instagram, thefashionfitnessfoodie

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *