Народни рецепти при трудно зарастващи рани

За гнойни рани и форунколи. На болното място се поставя да престои за 2 часа не солен пресен кашкавал. Процедурата се прави 2 пъти дневно.При форунколите превръзката се поставя през нощта.

За рани от изгаряне която не се затваря и непрекъснато е мокра. От едно прясно яйце се отделя белтъка и жълтъка. Белтъкът се нанася върху парче тензух и се нанася върху раната. Процедурата се повтаря докато се затвори раната. До 4 или 5 процедури.

На пръчица с дължина 15-20 см се намотава памук и се запалва. След като се разгори огънят се гаси (но не с вода) докато ватата започва да тлее. С димът се опушва раната като поднасяте пръчица на 2 или 3 сантиметра от нея. Ако раната започне да щипе, значи процесът на заздравяване е започнал. Прави се сутрин и вечер за 2 или 3 дни. Стар, и много ефикасен начин.

За прясна рана. Изстисквате сок от листата на невена направо на раната. Тя зараства много бързо и не остава белег.

Билките които стимулират зарастването на рани са много. Най ефективните от тях са белят бор, глухарчето, живовлякът, жълтият кантарион, змийското мляко, копривата, малината, царичето и черният оман.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *