Народна медицина при разширени вени

Народна медицина при разширени вениШепа свежи пелинови листа се счукват и се смесват с 500 грама кисело мляко. Получената каша се разстила върху марля и се слага на болното място. Краката се увиват в найлон, слагат се върху възглавница и се лежи 30 минути. Прави се 2 пъти дневно 4-5 дни. След седмица лечението може да се повтори.

При трофични язви, които съпътстват разширените вени се пие отвара от 4 супени лъжици жълт кантарион, 3 супени лъжици лайка и 3 супени лъжици полски хвощ. 2 супени лъжици от сухата смес се заливат с преварена вода и се варят 15 минути. След 30 минути се взема топлата отвара,  добавя се мед и 3 пъти дневно се пие по четвърт чаша 30 минути преди ядене. Отварата се ползва и външно.

Смесват се 3 части от коприва и стръкове от бял имел и 4 части цветове от магарешки бодил. 2 супени лъжици от горната смес се слага в термос и се залива с 2 чаши вряща вода. Кисне 3 часа. Пие се по половин чаша запарка 3 пъти дневно 30 минути преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *