Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо е по-добре да изядем една краставица, вместо да изпием чаша кафе?

Ползите от всекидневната консумация на краставица са много повече, отколкото да се пие чаша кафе на ден


По-добре е да хапвате често краставица сега, когато е сезонът на краставиците, отколкото през зимата. Парниковите зеленчуци не са много здравословна алтернатива на естествено отгледаните.

Със сигурност сте чували някои от най-разпространените доводи за това защо е добре да се яде поне по една краставица на ден.

Краставицата е идеален диуретик, който отлично стяга кожата. Това изречение изчерпва онова, което знаят за краставицата една голяма част от хората. Днес ще ви запознаем с няколко не чак толкова популярни ползи на краставицата. Но, колкото са непопулярни, толкова са полезни.

Свежата краставица присъства в нашата кухня по всяко време на годината. Салатата с краставица винаги ни напомня за пролетта. Всяко блюдо върви добре с този зеленчук. Всички ядат краставици, но малко хора знаят защо те са полезни.

След като прочетете тези интересни факти за краставиците, ще разберете защо трябва да ги предпочитате пред кафето и някои не чак толкова ефективни лекарства! Освен, че краставицата разполага с разнообразие от полезни свойства, този зеленчук може да се използва по начин, който не сте и предполагали.

Ето и пример – сложете на котлона вода, нека да заври и сложете в нея една средна краставица, нарязана на кръгчета. Не след дълго стаите ще бъдат изпълнени със свеж аромат. Защо трябва да направите това? Освен че ще изчисти неприятните аромати от вашата кухня, този вид аромотерапия с краставица е много подходящ в следните ситуации:

– ако имате злоядо дете,
– ако страдате от умора и недоспиване,
– в случаи на астма и сенна хрема.

И в трите случая свежият аромат на краставица ще свърши чудесна работа.

Още ползи от консумацията на поне една краставица на ден

1. Краставицата насърчава загубата на тегло, като премахва някои шлаки от тялото.

2. Краставиците се състоят от 95% вода. За да не се дехидратирате – яжте краставици.

3. Камъни в бъбреците? Краставицата е силен диуретик. Честата консумация ще ви помогне да се справите с проблема и да подобрите работата на вътрешните органи.

4. Витамини В1, В3, В5, фолиева киселина и витамин С, калий, желязо, магнезий и фосфор – две краставици на ден ще ви набавят дневната доза от тези витамини и минерали.

5. Краставицата подобрява човешката жизненост, тъй като те съдържат много вещества, които имат положителен ефект върху метаболитните процеси в организма. Уморихте ли се? Изяжте една краставица!

6. Високото съдържание на вода, витамини, минерали и антиоксиданти прави краставиците незаменим в козметиката. За да стесните порите, освежите кожата, да се отървете от мазнините и тъмните кръгове под очите, използвайте краставица.

7. Краставицата помага да очисти кръвта. Обърнете внимание – краставиците съдържат желязо! Така че всички, които имат нисък хемоглобин, задължително трябва да ядат краставици.

8. Краставиците могат да се използват не само за подобряване на кожата. Какво ще кажете за целулита? Оказва се, че краставица е в състояние да се справят дори и с такъв сериозен проблем! За целта ползвайте естествен скраб от сок от краставица и ситна морска сол.

9. Смесете в равни части лимонов сок и сок от краставица. Натривайте с него малки белези или стрии по тялото. Само след три месеца редовна употреба на този естествен лосион, ще забележите как белезите са започнали да избледняват.

10. Преди баня натъркайте скалпа със сок от краставица. Той ще отстрани излишната мазнина, както от скалпа така и от косъма.

11. Краставиците са много полезни за всички онези, които страдат от диабет. Те спомагат за поддържане на стабилно ниво на кръвната захар.

12. Краставицита намаляват нивата на лошия холестерол в кръвта.

Сами се убедихте, че ползите от краставицата не са една и две, а цели 12. Следващият път, когато минавате през някое село, помолете някоя баба да ви откъсне 5-6 краставици от двора си. Дайте ѝ някой лев – така не само ще направите един мил жест, но и нещо добро за здравето си.

Източник: econet.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *