Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 естествени лекарства, които доказано помагат при оголени венци

Оголени венци – това е широко разпространен орален проблем

венци

Оголените венци причиняват дискомфорт, чувствителни зъби, кариес, разхлабване и последвала загуба на зъбите. Оголването на зъбите е не-инфекциозно заболяване и не е придружено от остри болки. Хората често са небрежни при лечението на тази патология.

Ако сте забелязали оголване на шийката на зъба в основата, дори и не особено голямо, това ще доведе до много сериозни орални проблеми.

Днес ви предлагаме прости и естествени рецепти, които помагат за бързото и ефективно отстраняване на този проблем.

За здравето на устната кухина и за предотвратяване оголването на венците

1. Сусамово масло

Сусамовото масло отлично се справя с бактериите в устната кухина.

Вземете 1 чаена лъжичка масло и изплакнете зъбите в продължение на 3 минути. Изплакването става посредством жабуркане. След 3 седмици, ще почувствате, че венците ви са по-силни.

2. Мехлем за венците

Вземете 1 супена лъжица зехтин, добавете 4 капки сок от касис и търкайте с тази смес в венците. Повтаряйте този процес 3 пъти на ден в продължение на един месец. Не се страхувайте, че зъбите ще потъмнеят – обичайното миене с паста за зъби и четка ще предотврати това.

3. Естествени сокове

Сок от корен на репей. Млад корен от репей се блендира, така че да се получи сок. Полученият сок се разрежда с вода в съотношение 5:1, в полза на водата.

Три пъти на ден се изплаква устата, като курса на лечение е една седмица.

4. Равнец

Тази билка има стягащо и антисептично действие, което помага при увредени венци. Изплаквайте устата си с отвара от бял равнец 1 пъти на ден и вие никога няма да бъдете обезпокоявани проблеми с венците.

5. Евкалипт

 

Евкалиптовото масло се използва по същия начин, по който и сусамовото, с една разлика – с него не се жабурка. Достатъчно е да мажете венците с това масло в продължение на един месец.

6. Алое Вера

Ако забележите оголване на венците, слагайте на поразеното място разрязано на две листо от алое вера. Дръжте го в продължение на 15 минути. Инфекцията няма да се разпространи по здравите части.

7. Кокосово масло

Кокосовото масло се използва като паста за зъби, само добавете малко сода. Тази смес е с двойно действие: тя подобрява венците и избелва зъбите.

8. Пчелни продукти

Много полезно за зъбите е са се дъвчи медена пита. Лятото е най-подходящия сезон за това. Подобрение ще забележите след месец.

Задължително потърсете лекарска помощ, ако забележите много фрапантно оголване на венците, дори и да ползвате някое от тези естествени средства за лечение.

Професионалната помощ и съвети, съчетана с лекарствата от природната аптека, ще даде много добри резултати при лечението на оголените венци.

Източник: topdent.ru

паста за зъби със сребърни йони
Паста за зъби със сребърни йони

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *