БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Джеймс Дюган: 5 типа кореми, които НЕ са причинени от превишаване на теглото

Когато теглото не е в очакваните от граници, нито в здравословните такива, се образува коремче. Но, често появата на корем не е свързана с напълняване

теглото

Може ли да се справим с издутия корем? Има толкова много статии, посветени на този проблем. Но днес ще чуем едно експертно мнение. И не само това – един прочут звезден треньор дава своите препоръки как комплексно да се справите с издутия корем.

Джеймс Дюган
Джеймс Дюган

Джеймс Дюган е треньор, който се грижи за тялото на Ел Макферсън и Роузи Хънтингтън-Уайтли. От него ще научим какви са причините за нежелания растеж около кръста.

1. Любовни дръжки

Отличителна черта:

Възглавници“ отстрани.

Причини:

Заседнал начин на живот.
Сладък зъб.
Излишно консумиране на алкохол.
Много захар и рафинирани въглехидрати (бисквити, торти и бял хляб) или нишестени въглехидрати (макаронени изделия и ориз) във вашата диета.

Как да се отървете от „любовните дръжки?

1. Пийте по-малко алкохол. Няколко чаши вино, 3-4 пъти седмично, водят до „талия на виното“. Спрете да пиете напълно за две седмици, след което запомнете умереността.

2. Преосмислете диетата си. Избягвайте хранителни продукти и храни с ниско съдържание на мазнини. Избирате яйца, постно месо и зеленчуци, както и добри мазнини, като авокадо, ядки и високомаслена риба.

3. Намерете време за упражнения. Не е нужно да ходите на фитнес – дълги разходки, клекове и коремни преси у дома всеки ден, по един час ще направят чудеса за вашата фигура.

Специални инструкции:

– Физическото натоварване и правилното хранене са достатъчни. И двете ще ви позволят да видите корема си как намалява. Това ще ви даде сила да започнете да тренирате още по-интензивно.

2. Стрес корем

Отличителна черта:

Мазнината е концентрирана около пъпа, корема е дебел, но не особено отпуснат.

Причини:

Хроничен стрес (високи нива на кортизол).

Често пропускате хранения.

Пиете много кафе.

Синдром на раздразнените черва.

Нездравословна храна (солени ядки, картофени чипове и др.).

Как да се отървете от него?

1. Лягайте си рано. Най-вероятно спите малко и лошо под стрес, което нарушава производството на лептин – хормон, който помага да регулираш апетита и метаболизма.

2. Отпуснете се преди сън. Дихателни упражнения, продължителна вана или медитацията ще направят всичко това.
Такива полезни навици ще ви помогнат да спите добре. Ограничете консумация на кафе (не пийте повече от 2 чаши на ден).

3. Не натоварвайте тялото си с упражнения. Превишеното кардио ще увеличи нивата на кортизол. Правете йога, правете дълги разходки, дори и фитнес сесията трябва да е спокойна, просто не прекалявайте. Правете чести, но не високоинтензивни тренировки.

4. Включете магнезий във вашата диета. Магнезият е „релаксиращ“ минерал, който се съдържа в тъмнозелените зеленчуци, ядки и пшенични трици.

Специални инструкции:

– Правете йога или пилатес, правете упражнения, с които ще разтегнете мускулите. Пийте чай от лайка преди лягане. Това ще намали кортизола и ще помогне на тялото ви да се успокои.

3. Нисък корем

Отличителна черта:

Слаби сте, но имате изпъкнал корем.

Причини:

Скорошно майчинство.
Монотонни тренировки, или липса на тренировки.
Непроменена диета.
Гръбначна кривина.

Как да се отървете от него?

1. Здравословна диета и много фибри. Зеленолистни зеленчуци, пълнозърнест хляб и други източници на фибри са добри за вас.

2. Започнете да разнообразявате коремните преси и с клекове. Вероятно ги правите неправилно, упражнявайки прекалено много натиск върху долната част на гърба, утежнявайки гръбначния извив и корема.

3. Разпределяйте упражненията по равно. Не прекалявайте с натоварването на нито една част от тялото си. Опитайте да карате велосипед. По този начин ще работите върху всяка мускулна група.

Специални инструкции:

– Пийте повече вода и избирайте храни, които лесно се усвояват (зеленчуци) и леки протеини (риба и пиле).

4. Майчин корем

Отличителна черта:

След раждането, коремът изглежда като на бременна.

Причини:

Твърде малко време за себе си. Матката намалява след раждането и постигането на резултати става по-трудно, отколкото преди бременността. Ще ви отнеме най-малко 6 седмици, за да се върнете към нормалния си размер.

Започнали сте тренировката твърде рано. По-добре е да не тренирате 2-3 месеца след раждането.

Слаби мускули на таза.

Как да се отървете от него?

1. Включете рибено масло във вашата диета. Опитайте се да консумирате здравословни мазнини всеки ден: ядки, растително масло и маслини. Те ви помагат да се борите с умората, която е много характерна за младите майки.

2. Започнете да правите упражненията на Кегел. Те действат като естествен корсет за тялото ви.

3. Прибирайте (гълтайте) корема. Това е наистина здравословен навик, който ще тонизира мускулите ви, без да ги натоварва излишно.

4. Интензивните упражнения трябва да бъдат забравени до края на първата година. Пилатес и разтягащи упражнения са много по-полезни за вас.

Специални инструкции:

– Покрийте прозорците и се опитайте да спите през деня – хормоните на съня ще засилят изгарянето на мазнините.

5. Надут корем

Отличителна черта:

Стомахът ви не е надут сутрин, но расте през деня, независимо дали имате наднормено тегло.

Причини:

Хранителна алергия.
Слабо черво.
Дисбаланс на чревната флора.

Как да се отървете от него?

1. Изключете храни, които не се понасят от тялото ви. Най-често срещаните са глутен (хляб, тестени изделия, сладкарски изделия), алкохол, мая (торти, бира) и преработени млечни продукти (сирене, мляко, масло).

2. Изберете диета, богата на пресни зеленчуци, месо, пиле и риба. Опитайте се да избягвате хляб и сладкиши в продължение на 2 седмици и забележете дали коремът ви спира да се подува.

3. Не прескачайте закуската. Яжте най-много и най-богато сутрин, после малко на обед, а вечер наблягайте на леките зеленчукови сокове.

4. Подуването може да е признак и на небалансирана чревна флора. Пре-и пробиотиците са най-лесното решение. Те се намират в заквасената сметана и някои плодове и зеленчуци, включително зеле, чесън и лук. Здравият стомах е плосък стомах.

Специални инструкции:

– Дишане. Направете следното упражнение всяка сутрин: легнете по гръб, отпуснете се напълно и вдишайте / издишайте дълбоко 10 пъти. Разходка след хранене.

Източник: brightside.me

ЦАРСКИ БИЛКИ За идеална фигура
ЦАРСКИ БИЛКИ за идеална фигура

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *