Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво се случва със здравето, ако откажем месото за месец? Ето как отговаря китайския професор Женг Джи

Дали си струва да не се консумира месо за цял един месец? Със сигурност, най-вече заради почивката, която даваме на организма

месото

А дали си струва да ядем месо, или е по-добре да сме вегетарианци? И двата варианта не са за предпочитане, защото така се нарушава баланса в организма, а на тялото започват да му липсват ценни витамини и микроелементи.

Важен е баланса! Това е краткият отговор на един от най-добрите специалисти по хранене в Китай – професор Женг Джи. Професорът е доживял достойните 110 години, използвайки познанията в областта на биохимията и храненето.

Професор Женг Джи

Ето какво ще се случи със здравето, ако от време на време се храним като вегетарианци

1. Намалява риска от рак

Обработеното месо е канцерогенно. Не бива да се консумира пушено, печено, веяно и под формата на салами месо. Използването на пушени меса, колбаси и бургери увеличава риска от рак на дебелото черво с 18%. Тези продукти, разбира се, са вкусни. Но какво ще се случи, когато попаднат в тялото?

2. Намалява риска от сърдечно-съдови заболявания

Сърдечните болести са едни от най-честите причини за смъртност в света. Преминаване към растителна диета е не само отлична профилактика на заболявания на сърдечно-съдовата система, но също така може да обърне и развитието им.

Професор Женг Джи съветва да се консумира варено, печено във фурна или задушено месо с гарнитура от сурови зеленчуци – най-добре един вид зеленчук. Това трябва да е единствения начин, по който да се хапва месо – да не се обременява с излишни сосове и обработки. Както и да не се смесва с неподходящи храни.

3. Запазване на стройна фигура

Затлъстяването е пряко свързано с консумацията на преработени месни продукти, особено свинско месо, колбаси и различни пушени деликатеси. Опитайте се да намалите количеството на вредно месо до минимум, или се откажете от него завинаги.

4. Спаси планетата!

Според ООН, месната индустрия консумира около 70% от всичката прясна вода на планетата. Количеството на парниковите газове от селското стопанство са доста големи. С намаляване консумацията на месо човечеството може значително да повлияе на ситуацията в климата. Това ще се отрази и на потреблението на различни природни ресурси.

Мнението на китайският специалист по хранене професор Женг Джи е близко до разпространеното напоследък схващане, че към животните трябва да се отнасяме с уважение, дори и когато ги използваме за храна. Приживе ученият е изказвал своето мнение за нехуманното отношение към животните в китайските ферми.

5. Повече енергия!

Когато се откажем, макар и временно, от консумацията на месо, ние ще спим по-малко, но за сметка на това сънят ни ще стане по-качествен.

Много вегетарианци твърдят, че се нуждаят от по-малко сън, и се събуждат освежени и пълни с енергия. Китайският учен напомня, че растителните храни се усвояват много по-лесно, което премахва тежкото и ненужно натоварване на храносмилателните органи.

6. Ще разширите кулинарните си способности!

За да се разнообрази менюто е нужно да се приготвят постни храни. Това може и да е полезно за промяна на мирогледа – в крайна сметка ние не сме само и изключително месоядни!

Китайският професор казва по повод на месото, че колкото по-просто е приготвено, толкова по-вкусно е то. Освен това, безмесният режим има само ползи. Нищо прекалено не е полезно. Малко като количество, често като прием – това е максимата, към която трябва да се придържате, казва професор Женг Джи.

Източник: health4ever.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *