Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Тяна Пресолска: Пълното изчистване на целулита вече не е мираж, а факт! Няма да познаете себе си

Целулит (гиноидна липодистрофия) – същност на т.нар. портокалова кожа – засягат кръвоносните съдове, лимфата, съединителните тъкани в подкожието и хиподермата, както и мастните клетки. Причини за появата на целулит – наследствена предразположеност; хормоните – дисфункция (нарушена функция) на яйчниците, на щитовидната жлеза и на надбъбречните жлези; задържане на вода в организма; натрупване на подкожна мазнина в организма на жените. Натрупаната мазнина притиска съдовете, пречи на кръвообръщението, нарушават се метаболитните процеси. Освен вода, в клетките се задържат отпадъчните вещества. Така се образува т.нар. лош колаген, който се натрупва около клетките. Влияние оказват негативните и рискови фактори на новото време – тютюнопушене, стрес, непълноценно хранене, липсата на движение. Видове целулит  – воднист целулит, адипозен целулит,  фиброзен целулит и склеротичен целулит. Диагностика на целулит – оглед от терапевт и дермография.

В рубриката „Здраве и красота“ към предаването „Всеки следобед с Криси“ по Канал 3 Тяна Пресолска дава полезни пояснения и съвети при целулит.

 целулит
Водещата Криси поставя проблема целулит

Целулит е здравословен проблеми, при който се засягат кръвоносните съдове, лимфата, съединителните тъкани в подкожието и хиподермата, както и мастните клетки. Медицинското название на целулит е „гиноидна липодистрофия“, което означава „дистрофия на мастните тъкани при жените.

Появата на целулит се дължи на първо място на наследствена предразположеност. Втората причина е свързана с хормоните – дисфункция (нарушена функция) на яйчниците, на щитовидната жлеза и на надбъбречните жлези. Задържане на вода в организма. Преди месечен цикъл жените задържат вода в много по-големи количества от обикновено. Тази вода също е причина за появата на целулит.

Натрупването на подкожна мазнина в организма на жените. В тялото на жените има два вида рецептори, които регулират мастната обмяна. Едните рецептори помагат да се натрупва мазнина, докато другите подпомагат разграждането на мазнината (липаза). В телата на жените рецепторите, които се грижат за натрупване на мазнина са разположени по бедрата, корема и ханша. Това е свързано с бременността и раждането на децата.

 целулит
Тяна Пресолска помага на своите клиентки да се избавят от целулит

Влияние оказват негативните и рискови фактори на новото време – тютюнопушене, стрес, непълноценно хранене, липсата на движение.

Мит е, че от целулит страдат само дамите с наднормено тегло, а слабите жени – не, обяснява Тяна Пресолска. Според световните статистики, в 60% от жените, чието тегло е в нормите или под нормата, също страдат от целулит. Една жена може да има подкожни мазнини, които трябва да стопи, но това не е задължително те да бъдат целулит.

Познати са 4 вида целулит. На първо място е воднистият целулит. Адипозен целулит и фиброзен целулит. Четвъртият вид е най-тежката форма е  склеротичен (болезнен) целулит. Воднистият целулит е все още естетически проблем. Ако се вземат навреме мерки, неговото развитие ще бъде спряно. Ако не бъдат взети мерки, той продължава да атакува кожата в дълбочина.

Натрупаната мазнина притиска кръвоносните съдове, пречи на кръвообръщението, нарушават се метаболитните процеси. Освен вода, в клетките се задържат отпадъчните вещества. Така се образува т.нар. лош колаген, който се натрупва около клетките.

целулит
Тяна Пресолска и Криси в студиото на Канал 3

Диагностиката на целулит е ключът към успешното му изчистване. На първо място диагностиката се извършва чрез оглед от терапевт. Установява се доколко кожата е стегната. Какво е количеството подкожна тъкан.  Ако на пръв поглед кожата не е деформирана, тогава се прави дермография. Дермография е нов и модерен метод, при който на базата на температурни изменения на кожата се вижда какъв е видът на целулита.

Когато се наблюдава натрупване на вода, лимфа и течности в кожата, когато мастните клетки са уголемени, температурата е по-ниска – кожата става по-твърда и по-студена. Кожата не се храни и тя остава извън метаболитните процеси, които протичат в организма. Ако жената започне да спазва диети, отслабва по лицето, намалява обиколката на бюста, но това мастно депо по ханша остава непроменено. За да има ефект е необходимо целулитните зони да бъдат активирани механично.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *