ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Жените с големи задни части са по-здрави. Ето защо!

Жените с големи дупета често се лутат в двете крайности между обожанието и отрицанието. Оказа се, че те не бива да имат притеснения за външния си вид

жените

Това е така, защото жените с по-обемни задни части има с какво да се похвалят. Учени от Оксфордския университет са установили, че жените с изключителен дупета притежават добро здраве и са много по-умни, отколкото техните връстници, които нямат чак толкова пищни задни форми. До тези констатации, учените са стигнали след проучване на 16 000 представителки на нежния пол, продължило повече от 10 години! Ето и техните доводи, публикувани преди седмица на сайта www.sciencenews.org.

Това са 7 причини, поради които жените с големи задници са по-здрави и по-умни. Научните доводи за това са впечатляващи!

1. Големите женски дупета са не просто обект на възхищение от мъжете. Те предотвратяват появата на диабет и по-сериозни сърдечни заболявания. Защо?

Жените с рубенсови форми имат по-ниски нива на лошия холестерол. В тялото им има повече хормони, които са отговорни за преработването на захарта. Тук учените уточняват, че трябва да се прави разлика между жена с по-пищни задни части и такава с наднормено тегло. Добър пример за това е Дженифър Лопес, както и една много голяма част от бразилките, които рядко боледуват от диабет тип 2 и различни болести на сърцето.

2. Резултатите от проучването показват – жените с по-широк ханш раждат по-здрави и интелигентни деца.

За това допринася по-голямото количество омега-3 мастни киселини, които се натрупват в хълбоците, и са използвани за развитието на мозъка на плода. Освен това, тези жени износват и раждат много по-лесно от жените, които са по-тесни в ханша.

3. Според професор Константинос Манолопулос, който оглавява екипа от учени в университета в Оксфорд, „дамите с по-обемни задни части имат по-ниски нива на холестерол и глюкоза в кръвта.“

Константинос Манолопулос

4. Колкото по-голямо дупе, толкова по-малко проблеми със здравето

Това не е комплимент. Не са и празни приказки. Тези жени имат по-високи количества от хормоните лептин и динопектин. Те регулират тегло и предотвратяват заболявания на съдовете, на стомаха и кръвта, и най-важното – появата на диабет.

5. Предишни проучвания по същата тема, проведени от екип учени от университетите в Питсбърг и Калифорния показаха, че жените с по-обемни задни части са и по-дълголетни.

6. Подкожната мастна тъкан в задните части насърчава здравето на сърцето.

7. Жените, които са по-пухкави отзад, са по-спокойни, по-рядко изпадат в депресия и не страдат от вредното влияние на стреса.

След като прочетохте доводите на учените, трябва да уточним, че всичко това е факт при 83% от анкетираните и изследвани 16 000 жени. Разбира се, че има изключения от тези 7 довода, както се разбира, че те се отнасят за дами, които са по-пищни отзад, отколкото при жени със затлъстяване.

Изследователите казват, че ако вашата фигура прилича на круша или виола , то вие нямате кой знае какви поводи за притеснения. Фигура, подобна на ябълка – това е ясен знак, че е време да се погрижите за здравето си. Упражненията, леката диета и повече ходене пеша трябва да бъдат приоритет за вас.

Източник: www.sciencenews.org

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *