ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето защо аз не искам деца! И никога няма да искам!

Днес често може да чуете подобна декларация от жени, които отдавна са прехвърлили 30-те. Техният отказ да имат деца е съвсем съзнателен

деца

Липсата на деца е болезнена за някои двойки. Но, за една немалка част от жените днес отказът, от това да дадат живот, е съвсем съзнателен.

Първата реакция на повечето от нас би била осъдителна. И с право! Това е първосигнално действие, което трудно може да се контролира. Но, със сигурност ще има хора, които ще подходят с разбиране към подобен избор.

Майчинството е трудна тема. И все пак, ще е добре да разберем защо днес все повече жени се отказват от радостта да бъдат майки. Защо все повече стават онези, които не искат да се справят с тази отговорност?

В дневния ред на един от най-големите социални проблеми: защо някои хора не искат да имат деца?

Семейства без деца – 8 причини

1. Липса на майчински инстинкт

Трябва да признаем, че майчинския инстинкт не се появява при някои жени, дори и след като са навършили 30 години! Това не означава, че те мразят децата и имат отвращение към бременността. Те просто се чувстват щастливи и самодостатъчни и без наследници.

2. Памет

Психолозите казват, че желанието да имат дете се събужда при всички момичета след пубертета. Невероятно, но това желание е толкова инстинктивно, че остава незабелязано, ако не се изпълни навреме. Около 25-тата годишнина при повечето жени е налице съзнателния избор дали да имат дете, или да останат бездетни.

3. Финансови проблеми

Днес това е най-популярния аргумент. В България детските надбавки и помощта, която държавата отпуска за отглеждането на дете, са символични. Когато повечето хора едва свързват двата края, въпросът за детето остава на заден план. И още – детските дрехи, храни, лекарства и пособия са с цинично завишени цени. Младите двойки осъзнават, че отглеждането на едно дете е непосилно за тях, на този етап. Етап, който продължава прекалено дълго, докато един ден не само е късно да станат родители, но и просто невъзможно.

4. Безплодие

Често зад нежеланието да раждат деца, при някои жени, се крият физически увреждания. Майчинството не е за мен, казва те. След време става ясно, че са лекували безплодие в продължение на няколко петилетки. И в повечето случаи – неуспешно!

5. Трудно детство

Ако девойката има лоши отношения с майка си или баща си, нежеланието да има деца – това е пряко следствие от травма, причинена в детството. Резултатът е негативен имидж на майчинството като цяло.

6. Страх от отговорност

Някои жени остават инфантилни през целия си живот. За тях е важно да останат малки момичета, вечно млади кокони, чиито капризи трябва да бъдат задоволявани на минутата. Те не са способни да вземат решение за собствения си живот, нито да се грижат за някой друг.

7. Избрала е грешния човек

Има жени, които осъзнават, че са направили грешен избор на партньор. Но, въпреки това,  не са в състояние да го напуснат, по ред причини. Както и не искат да бъдат изоставени, с бебе на ръце.

8. Страхът от раждането

Паниката около този случай има скрит мотив. Причина за това може да бъде лоша наследственост, хронично заболяване, слабо тяло. А също и една от най-честите причини – промяна на външния вид и формата на тялото след раждането . Тези страхове се появяват при почти всяка жена, и не всички са склонни да поемат рискове и да се справят с предизвикателството на бременността и родителството.

Споделете мнението си по тази тема. Смятате ли, че една жена трябва задължително да има деца, или сте съгласни с твърдението, че това е въпрос на личен избор?

Източник: cosmo.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *