Рецепти при възпалени черва

От ревенът се използват корените и стеблата на растението. В него се съдържат деривати на 1.8 дихидроантрацен, които проявяват лаксативно действие чрез повишаване мотилитета на червата и намаляване резорбцията на течности. Прилага се при хроничен запек под формата на изсушена стрита дрога, прах, сух екстракт в дози 20-30 мг стандартизиран хидроксиантрацен. Не бива да се употребява при чревна непроходимост, възпалителни заболявания на червата, болестта на Crown, улцерозен колит, апендицит, коремни болки с неизяснен произход, от деца под 12-годишна възраст, от бременни жени и кърмачки.

При прилагане за повече от 1-2 седмици може да се появи повишено отделяне на белтък и еритроцити с урината и да предизвика значителна загуба на калий. Загубата на калий води до смущения в сърдечната дейност и мускулна слабост, особено когато ревенът се приема в съчетание с някои медикаменти като сърдечни гликозиди, диуретици или кортикостероиди.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *