Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Под един покрив с вампири! Кои растения отнемат сила и влияят зле?

Много трудно можем да кажем за което и да е цвете, че влияе зле, че може да навреди или да ни попречи по някакъв начин

растения
Под един покрив с вампири! Кои растения отнемат сила и влияят зле?

И колкото и зле да е, красотата на цветята ни кара да забравяме някои спорни, но доказани истини.

В следващите редове няма наука. Има само опит. Опит и знания от времето на бабите на нашите баби.

Важна, не по-малко от навременното поливане и високо качество на почвата, за растенията е човешката любов. Любовта, която даваме на цветята, се връща към нас с пълна сила.

Растения пречистват въздуха и отнемат отрицателната енергия, която се натрупва в помещенията през деня. Аурата, излъчването на растенията и цветята е нещо много сложно. Колкото повече аурата на цветето и вашата аура са в едно съцветие – толкова по-добре.

Добре подбраните растения ще подобрят не само енергията на къщата, но и духовно и физическото благосъстояние.

Преди да купите цвете

Не купувайте цветя само защото трябва да са част от интериора. Не започвайте тепърва вашия цветарски стаж само защото съседката имала повече саксии от вас. Не! Ако искате да имате цвете, изберете си достатъчно голям цветарски магазин или сергия на пазара, на която продават цветя. Започнете спокойно да оглеждате цветята. Повечето жени лесно могат да познаят кое ще е „тяхното“ цвете, така както познават „техните“ обувки или „тяхната „чанта“.

Кои са цветята, които трябва да избягваме? Има ли растения-вампири?

Оказа се, че има. Ето кратък обяснителен списък на цветя, които е добре да останат в магазина.

1. Бръшлян

Много красив, много отровен, много желан, но и още повече отхвърлян. Казват, че бръшлян в къщата не е добре да има. Той дърпа в къщата различни заболявания, поражда кавги. Не е желателно да се отглежда и в офиси. Бръшлянът има мъжка енергия и „прогонва“ мъжете от своята територия.

2. Монстера

Пазете се от това растение! В никакъв случай не слагайте цветето Монстера в спални и детски стаи. Ако в дома има деца или възрастни хора, това изключително красиво цвете активно ще се „храни“ с тях. В къщата е най-добре да не се задържа.

3. Дифенбахия

 

Това страхотно цвете е отровно – и в прекия, и в преносния смисъл. Капризната дифенбахия определено не е подходящ за малки пространства. Тя отнема енергия безразборно – както положителна, така и отрицателна. Едричката дифенбахия (цветето достига до 2 метра височина) ще бъде полезна в просторни стаи, където ще бъде добър пречиствател на въздуха.

4. Бегония

Растение-вампир, но полезен вампир. Бегония може да забележите на много тераси през по-топлите месеци от годината. Защо е така? Защо бегонията хем е вампир, хем е полезна? Защото на перваза на прозореца или на терасата тя ще пази дома ви от чуждите енергии. Но, ако я вкарате вътре, може и да не е много добре за вас. Бегонията трябва да е „вашето“ цвете. Само тогава тя ще ви зареди положително.

5. Орхидея

Да, точно така! Орхидеята е обичана и предпочитана от мнозина, най-вече като не много скъп, но ефектен подарък. Замислете се преди да подарите орхидея. Това красиво цвете е в състояние да изпомпи цялата енергия на къщата. Особено опасно е за половинчати, със слаба воля хората. Най-лошият ефект на орхидеите си проличава през нощта и малко преди зазоряване.

Това е краткият списък с не особено полезните растения и цветя-вампири. Както стана дума в началото – важно е да откриете СВОЕТО цвете, за да се радвате на дълго и ползотворно съжителство.

Източник: nature-home.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *