Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Доктор Игор Иванов: Незабавна помощ при абсцеси и циреи. Този проблем е не само външен!

Най-често срещаният тип на възпаление на кожата са абцесите и кожните циреи. Те се срещат в космените фоликули и мастните жлези

абцеси

Циреи, абцеси и различни видове гнойни пъпки – всички те често водят до дискомфорт, който може да продължи с дни. Най-често страдат от тези кожни инфекции мишниците, гънките на крака и коленете, а понякога и лицето.

Доктор Игор Иванов е дерматолог от Москва, който често взима участие в някои от здравните предавания на руската телевизия. Днес той дава потвърждение на едни от най-популярните начини за борба с циреи, абцеси и пъпки. Средствата, който се използват в тези рецепти, са природни, естествени средства, а рецептите са от руската народна медицина. Доктор Олег Иванов дава зелена светлина на накои от тези естествени начини за лечение на кожни проблеми от гледна точка на дългогодишната си практика и специализация.

1. Обгаряне

Това безспорно е един изключително болезнен метод, който доктор Иванов не препоръчва да се прави у дома без лекарско наблюдение.

Как действа този метод? Високите температури унищожават източника на инфекция в ранен етап и предотвратяват развитието на инфекция в бъдеще. Прави се с нагорещена игла, която се слага няколко пъти в района на възпалението.

Специалистът съветва ако все пак решите да приложите този метод, да покриете изгореното място след това с чиста марля.

2. Лук

Известен със своите антибактериални свойства, лукът потиска разтежа на патогенната микрофлора и развитието на гнойни процеси. Той помага да се лекува възпалението. Поставете парче върху засегнатата област в продължение на половин час. Повтаряйте процедурата най-малко три пъти на ден, възпалението не изчезне.

3. Вода

Пийте колкото се може повече вода. Това очиства организма, и по този начин се премахват отровните токсини.

4. Куркума

Незаменима като подправка, куркумата има безценни антисептични свойства. Направете паста от 2 супени лъжици куркума, една чаена лъжичка рициново масло и няколко капки йод. Мажете два пъти дневно върху засегнатата област. Резултатът ще бъде забележим още на втория ден.

5. Ябълков оцет

Друго лечебно средство директно от рафтовете в кухнята. Ябълковият оцет е най-силният естествен антисептик. Той бързо се справя със сериозни кожни заболявания.

6. Етерично чаено дърво

Ефективен продукт, който се препоръчва от много дерматолози. Използвайте го с повишено внимание. Маслото от чаено дърво е концентрирана субстанция! Прилага се само в смес с други масла, като зехтин.

7. Английска сол

Тя има висока абсорбираща способност. Буквално „дърпа“ гнойта от кожата. Може да се прилага като компрес.

Има много възможности за лечение на циреи и различни кожни абцеси с помощта на рецепти и средства от народната медицина. Въпреки полезните свойства на съставките и ефективността на изброените средства, доктор Иванов препоръчва задължителна консултация със специалист.

Източник: woman.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *