ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Фурункулоза – лечение със средствата на народната медицина

Фурункулоза е заболяване, което се изразява в образуването на много често повтарящо се гнойно възпаление на космения фоликул и мастните жлези, свързани с него

Фурункулоза е стафилококова инфекция, характеризираща се с гнойно възпаление на космения фоликул. Проникването на инфекцията е възможно в присъствието на микро травми (фрактури, порязвания).

Фурункулоза е кожно заболяване, което народът нарича цирей.

Също така образуването на циреи или фурункулоза може да бъде предизвикано при метаболитни нарушения, недостиг на витамини и неспазване на основни хигиенни навици. Няколко дни след появата на циреите, те се изпълват с гной, а след това следва възпаление. При зарастването се образува коричка и много често остава белег. За да се избегне образуването на циреи, трябва дори и най-малкият намек за възпаление да бъде третиран с йод. Желателно е също така да се спазва диета с ограничаване приема на въглехидрати.

Причини за възникване на фурункулоза

Прегряване или хипотермия, продължителна физическа умора на фона на общото отслабване на организма.

Едновременното образуване на циреи за кратко време при остри ожулвания може да предизвика главоболие, повишена температура и общо неразположение.

Появата на циреи се улеснява при често бръснене със стари или неизправни самобръсначки. Това некротично заболяване на космения фоликул се характеризира и с болезнен възпалителен възел, от който често излиза косъм.

Присъствието на имунна недостатъчност и неблагоприятни външни фактори е достатъчно за развитието на циреи. Наличието на огнища на хронична инфекция, диабет, хиповитаминоза, грешки в диетата, хронична интоксикация, както самостоятелно, така и в комбинация, могат да предизвикат образуването на циреи дори и от малки драскотини. Когато има локализирани ожулвания на кожата, хипотермия и замърсяване, се улеснява нахлуването на стафилококи във фоликулата.

В началния етап на заболяването около космения фоликул се образува гноен възпалителен инфилтрат с малък размер, който напомня на фоликулит. След няколко дни възпалителния процес включва целия фоликул.

Фурункулоза – лечение с билки и средства от народната медицина

По време на лечението на циреи следва да бъде възможно да се ограничи мокренето с вода на болното място. За обща дезинфекция се правят бани с калиев перманганат. Както превантивни процедури се ползват неагресивни хигиенни процедури, които включват забърсване на здравата кожа с антисептични разтвори, като салицилов алкохол.

Първа рецепта с билки

Коренище от аир и дъбова кора в сухо състояние се стриват. Взимат се равни части аир и дъбова кора и се смесват. Една до две супени лъжици от сместа се варят в продължение на 20-25 минути в 0,5 литра вода, настояват се за 15 минути и се прецежда. Използвайте под формата на компрес върху засегнатото място.

Рецепта втора

Нужни са ви 1 част мента листа, 1 част живовляк листа и 1 част трицветна теменуга. Супена лъжица от сместа се изсипва в чаша вряла вода. Оставете за 15-20 минути и се прецежда. Пийте по 1/2 чаша 3 пъти на ден.

Трета рецепта

2 части печен лук и 1 част настърган бебешки сапун се смесват, докато не се получи каша. Нанесете тънък слой върху засегнатото място и покрийте с марля.

Рецепта номер четири

Направете си мехлем от равни части печен лук, мед и брашно. Ползвайте мехлема вечер, като сложите върху третираното място чиста марля.

Пета рецепта

2 жълтъка, една супена лъжица мед, 1/2 чаена лъжичка сол се смесват с брашно, докато не се получи смес, подобна на мокра глина. Получената смес се нанася върху цирея, като преди това мястото се почиства със силен чай от лайка.

Рецепта номер шест

10 грама изсушени съцветия от невен се смилат на прах и се смесват с 50 грама вазелин. Полученият мехлем се използва за лечение на циреи, акне, антракс, както и като средство за зарастване на рани и дезинфектант.

Източник: ayzdorov.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *