Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 неудобни въпроса, които задължително трябва да зададете на вашия лекар

Някои деликатни проблеми ви изглеждат доста трудни, за да ги обсъдите със своя лекар. И винаги ги пропускате или ги оставяте за следващия път. Но това не е правилното решение.

1. Лошият дъх ви безпокои

Непрекъснато и правилно миете своите зъби след хранене, чистите с конец луфтовете между тях и венците, четкате езика, а неприятният мирис остава. Не спирате да плакнете устата с освежаваща вода или да пръскате небцето с ментов спрей… Тези хигиенни процедури за съжаление имат краткотраен ефект при вас.

Първото, което трябва да направите, е да запишете час при вашия стоматолог. Лошият дъх може да се дължи не само на кариес, но и на възпаление на венците, които образуват джобчета между зъбите. Там се трупат бактерии, виновни за неприятния мирис на гнило.

Достатъчно е да ви почистят зъбната плака и да се погрижат за здравето на зъбите, за да се реши проблемът с лошия дъх. Така не само ще премахнете неудобството, но и ще сте по-здрави.

Ако нямате никакъв проблем в устната кухина, направете консултация с интернист. Лошият дъх може да се дължи на прием на определени медикаменти (успокоителни, антидепресанти, сънотворни…), които намаляват отделянето на слюнка.

лекар
Задайте тези въпроси на вашия лекар

Мирисът в устата може да се дължи и на друго заболяване – диабет, синузит или на рефлуксна болест. Във всички случаи ще ви помогне Шуслерова сол №5 калиев фосфат, която премахва лошия дъх, тъй като има антисептично действие. Тя спира развитието на възпалителните и гнилостните процеси и помага срещу кървене на венците. Необходимо е по 5 таблетки всеки ден да се приемат 2-3 месеца.

2. Уринарните проблеми затормозяват деня ви

Изпускате се, когато се забързате или се закашляте. Това ви кара де се чувствате неудобно, защото не можете да контролирате отделителния процес. Все ви се налага да търсите тоалетна, защото постоянно ви се пишка, а не винаги и навсякъде има тази възможност.

С напредване на възрастта този тип уринарни проблеми зачестяват. Не отивате при специалист, защото подценявате състоянието си или ви е срам да говорите за него.

Статистиката сочи, че 7 от 10 жени имат подобни смущения, дори да са млади. Не става дума за изключение при вас, а за проблем, който се лекува. Най-напред говорете с вашия личен лекар и с гинеколога. Най-вероятно става дума за слаб перинеум.

Има комплекс от упражнения, които ще ви помогнат да заздравите мускулатурата в тази зона. Този проблем се дължи на слабост на съединителната тъкан и често се появява след раждане. Затова е добре да се приема Шуслерова сол №1 калциев флуорид, която стяга тъканите. Тя е необходима през цялата бременност и след това, като профилактика и против стрии. Приемат се по 5 таблетки на ден.

При по-сложни ситуации се правят леки хирургични интервенции или се предписват медикаменти, с които се спират засилените контракции на пикочния мехур. Различни терапии при кинезитерапевт ще ви помогнат да стегнете мускулатурата, което ще намали уринарните неразположения.

3. Постоянните газове ви безпокоят

Причините са много. Може би се храните твърде бързо и не дъвчете добре храната? Или пък консумирате много зърнени храни, пиете по-малко от литър и половина вода на ден, приемате повечко газирани напитки.

Този проблем се засилва и от определени плодове и зеленчуци, които водят до ферментация – боб, зеле, чесън, патладжани… Много са причините, между които е и фруктозата, която ферментира в червата.

Подуването на стомаха и дискомфорта облекчава сол №7 магнезиев фосфат, която релаксира мускулатурата.

Разтворете 10 таблетки в гореща вода и пийте на малки глътки.

Задължително се консултирайте с лекар, ако имате и подуване на стомаха, съпроводено с болки и с проблеми при ходене по голяма нужда. Може да става дума за нарушено равновесие на чревната флора, което изисква поемането на повече пробиотици. Специалистът гастероентеролог лесно ще разбере дали се касае за непоносимост към лактозата, което ще ви наложи ограничението на определени храни. Причините могат да бъдат различни, но важното е, че проблемът е лечим и можете да си спестите този дискомфорт с корекция в менюто.

4. Имате смущения в аналната област

Не можете точно да го охарактеризирате, но е някакво чувство на тежест, раздразнение, напираща болка…

Понякога е съпроводено с кървене. Тези симптоми подсказват за наличие на хемороиди. Страдате от тях, когато се разкъсват венички в аналната област. Те също са признак на слаба съединителна тъкан. Затова отново сол №1 може да бъде вашето спасение. Ако споделите неразположението с вашия лекар, навярно ще ви предпише подходящ мехлем, с който лесно ще се възстановите.

Хемороидите са доста разпространени и създават неудобство, а лесно могат да бъдат излекувани – стига да споделите проблема си. Може би ходите нередовно по голяма нужда и имате нужда от разхлабително?

Понякога липсата на движение и неправилното хранене също провокират подобно кървене и консултацията със специалист ще реши бързо и лесно проблема.

5. Притесняват ви обриви в интимната зона

Имате сърбежи, парене, леко вагинално течение… Засилвате хигиената, но без резултат. Не бива да неглижирате и да подценявате тези неприятни симптоми, които ви карат да се чувствате неудобно и нарушават сексуалния ви живот. Едно кратко и безболезнено лечение ще сложи край на този чест женски проблем.

Най-често се касае за обикновена и доста разпространена гъбична инфекция (микоза), провокирана от нарушаване на флората в интимната зона.

Специалистът може да ви предпише промивки или спрей, който да ползвате няколко дни. Ако се докаже, че става дума за бактериална вагиноза, инфекцията изисква лечение с антибиотик, което ще ви излекува окончателно.

Жените често се оплакват и от сухота във вагината, което им създава неприятно усещане не само при сексуален контакт. Неприятното е, че не смеят да споделят неразположението със своя гинеколог. Ако сухотата не се появява при менопаузата, навярно има връзка с противозачатъчните, които използвате.

Тяхната промяна може да промени състоянието ви. Важното е да не се срамувате да споделите какво ви безпокои. Сухотата може да облекчите със сол №8 натриев хлорид, която разпределя течностите в организма. 2-3 месеца приемайте по 5 таблетки дневно.

Източник:Жуpнaл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *