Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Костов: Здравите бели дробове изискват спорт, без тютюнев дим и по 2 чаши червено вино

Белите дробове – профилактика и начини за предпазване от студа. Негативно влияние на ниските температури и на замърсения въздух върху здравето на белите дробове. Вирусните инфекции разрушават ресничестия епител, който предпазва белите дробове. Типичната грипна пневмония е най-честата причина за смъртните случаи. При разрушени защитни бариери, белите дробове се напълват с течност. Съвременни методи за лечение на белите дробове.

В предаването „Пулс“ на Канал 3 гостува проф. д-р Коста Костов – пулмолог. Проф. Костов обяснява, че в студеното време по отношение на белите дробове най-уязвими са децата и възрастните хора, както и страдащите от хронични белодробни болести.

белите дробове
Проф. Костов ни учи как да съхраним здравето на белите дробове

Най-доброто решение за предпазване от заболявания на белите дробове през зимата е профилактиката. Проф. Костов се ваксинира и ваксинира цялото си семейство. За съжаление все още малко българи се ваксинират. А когато грипната инфекция премине към белите дробове, положението става страшно.

Понеже грипът атакува организма за кратко време, до 48 часа трябва да се вземат подходящи препарати. В същото време българите допускаме една сериозна грешка – при всяко малко вдигане на температура се приемат лекарства, за да я свалят. Забравяме, че температурата е защитна реакция на организма.

Когато се намираме на ситуация студ и замърсен въздух, заедно с инфекция на дихателните пътища, ситуацията е сложна. Вирусът допълнително разрушава ресничестия епител, който предпазва белите дробове. Типичната грипна пневмония е най-честата причина за смъртните случаи. Когато защитните бариери са разрушени, белите дробове се напълват с течност.

белите дробове
Проф. Костов и Гергана Добрева в студиото на „Пулс“

В България се диша най-замърсеният въздух в цяла Европа, особено в София. Но замърсеният въздух е опасен още, защото българите не се хранят рационално и с качествена храна. Некачествената храна не може да осигури силна имунна система. Проблемите с белите дробове в България се задълбочават, понеже профилактиката е лоша, а просветата е слаба.

Здрави бели дробове се поддържат с активно движение и спорт всеки ден, без тютюнопушене и с прием на 2 чаши червено вино дневно, обяснява проф. Костов.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *