Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кои са причините за появата на анемията

Причините за появата на анемия са три. Най-честата е загубата на кръв. Това може да се дължи на тежка менструация, кървене в храносмилателния или пикочния тракт, травма или рак. По-ниското производство на еритроцити е другата причина за анемията. Това може да се дължи на лоша диета или неправилно хранене, при които липсват желязо, фолиеба киселина, витамин В12. Бъбречната не¬достатъчност също може да понижи производството на еритроцити 6 кръвта. Причината е, че тогава намалява производството на еритропоетин, който стимулира синтеза на червените телца от костния мозък. До подобен резултат водят и ракът, някои инфекции или радиоактивното лечение. Бременността също може да доведе до анемия.

Тогава майката може да не успее да произвежда достатъчно еритроцити за себе си и за плода. Повишеното унищожаване на червените телца е третата причина за появата на анемия. Този процес може да се дължи на гените. Сред наследствените заболявания са сърповидната анемия и таласемията. Дефицитът на ензима С6Р0, който пази еритроцитите от разрушителното въздействие на химичните вещества, също води до проблема. Липсата му е характерна за Африка, Средиземноморието и Южна Азия. При хемолитичната анемия собствената имунна система на човека атакува и убива еритроцитите.

ВНИМАНИЕ!

Анемията се диагностицира не само по симптомите, но и чрез кръвни тестове. Те показват нивото на хемоглобина. Нормалните стойности на белтъка са около 1115. По-ниските стойности означават, че човек има анемия. Друг показател е нивото на хематокрита. То дава информация за това колко са еритроцитите в кръвта. Нормално заемат около 32-43% от течността.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *