Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко дълго можете да използвате избелваща паста за зъби?

Голямото разнообразие от продукти за стоматологичти грижи понякога ни затруднява какво да изберем.

Ето отговорите на някои от тези проблеми.

1. Коя зъбна коронка е по-добра – от металопластика или от металокерамика?

Металопластиката вече се използва по-рядко – най-вече за временни коронки. Полимерният им състав е с по-кратък срок на годност в сравнение с неорганичните съединения на металокерамичната коронка.

По всички показатели металокерамиката е по-добрият избар – по-надеждна е и не се влияе от бактериалното въздействие.

зъбите
5 истини за здравето на зъбите

2. Колко дълго мога да използвам избелваща паста за зъби?

Избелващата паста съдържа абразивни частици, които са повече и по-големи в сравнение с обикновената паста за зъби. Ефектът се постига благодарение на въздействието им върху налепите по повърхността на зъбите, което е по-силно и емайлът изглежда като полиран.

По принцип избелващите пасти са безопасни и могат да се използват дълго време, но ако зъбите ви са прекалено чувствителни, по-добре ги избягвайте.

3. Късно ли е да се поставят брекети за изправяне на зъбите и корекция на захапката след 25 години?

Брекети могат да се сложат на всяка възраст. Ако искате да не се забелязват, може да използвате тези, които се монтират от задната страна на зъбите, към вътрешността на устата, пише „Журнал“. При тях обаче има две особености, които биха се приели като минуси – носят се два пъти по-дълго от предните брекети и устната хигиена се поддържа по-трудно, защото трябва след всяко хранене да се чистят.

4. Имам чувствителен емайл на зъбите. Безопасно ли е професионалното избелване в стоматологичен кабинет?

Химическите препарати за избелване не се препоръчват. Особено рисково е трайното лазерно избелване, което се рекламира като постоянно – за половин час цветът на зъбите става по-светъл с няколко тона, което има силно агресивно въздействие върху емайла. В никакъв случай не се съгласявайте на избелваща процедура под упойка.

Има случаи, при които след това се е налагало умъртвяване на нервите на зъбите. Ако държите все пак да постигнете ослепителна усмивка, попитайте стоматолога си за механично избелване, което е най-безопасно.

5. Вярно ли е, че дъвката предпазва зъбите от кариес?

Дъвката е замислена като грижа за хигиената на зъбите след хранене. При използването й се получава механично отделяне на меки налепи по зъбите и дребни частици от храна в устата, които прилепват към дъвката. Така че може да се каже, че тя е един от начините за предпазване от кариес, но не е панацея и не става само с нея. Също така не бива да прекалявате – препоръчва се да се дъвче една дъвка по няколко минути след всяко хранене.

Избирайте си четка не само според състоянието на зъбите, но и на венците и устната кухина. Сменяйте я средно на 2 месеца.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *