Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Преяждането и препиването с алкохол провокират болестта панкреатит

Много хора не възприемат сериозно тази диагноза. А тя означава, че в орга­низма тлее незатихнало възпалително огнище. То отслабва здравето и пони­жава работоспособността. В днешния брой ще ви запознаем с лечебните бил­ки, които поддържат задстомашната жлеза в състояние тя да функционира нормално дълги години. Панкреасът е много важна за организма жлеза. От една страна, функционира като жлеза с вътрешна секреция – отделя важни хормони в кръвта, един от които е ин­сулин. От друга страна, работи като жлеза с външна секреция – изработва панкреатичен сок, който е нужен за преработване на храната. С една дума, тази жлеза изпълнява ключова роля, затова всякакви нарушения в нейната работа по косвен начин влошават ра­ботата на много органи.

Хроничният панкреатит се раз­вива след прекаран остър, а също и при ненавременно лечение. Той може да се развие и като самостоятелно заболяване.

Много са факторите, които прово­кират възникване на панкреатит. Едни от основните са преяждане или неуме­рена употреба на спиртни напитки. В такива случаи задстомашната жлеза изпитва голямо натоварване и страда. А възпалението, наречено панкреатит, всъщност е доста коварна проява.

Специална билкова смес ще ви из­бави от възпалението и ще подобри общото ви състояние Най-често из­ползваните билки при хроничен панкре­атит могат условно да се разделят на три вида:

  • Теза, които стимулират регенераторната функция на тъканите на задстомашната жлеза – живовляк, алое, бял смил, бял оман. v Билки, оказващи спазмолитично действие мента, аир, балкански чай.
  • Противовъзпалителни лайка, пелин, жълт кантарион, имортела, бял равнец.
  • Понякога е полезно да се използва смес от растения, оказващи и трите действия, които посочихме.

В такава смес трябва да влизат живовляк, бял смил, мента, пелин, жълт кантарион, лайка и бял равнец. Сме­сете по една чаена лъжичка от тях, след това залейте 3 супени лъжици от сместа с половин литър гореща вода. Приема се по една трета чаша 3 пъти на ден преди ядене в продължение на три седмици.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Преяждането и препиването с алкохол провокират болестта панкреатит

  1. Pingback: Китайска зодия – ТИГЪР

  2. Pingback: Не чакайте усложненията на гастрита? | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *