Компрес с картофени обелки – супер лек при разширени вени

Този компрес ще ви помогне да се справите с първите признаци на разширени вени

компрес

Компрес от картофени обелки – може ли да помогне при разширени вени? Оказва се, че картофите са ценен продукт при домашна грижа за краката.

Да се извърши процедурата е изключително лесно. Ако сте планирали да готвите картофи за вечеря, просто не бързайте да изхвърляте картофените обелки! Компрес с картофени обелки, направен през нощта подобрява кръвообращението и облекчава умората и премахва отоците на краката. В допълнение, кожата става изключително мека, а мазолите изчезват. Не е ли това истинско чудо?

Компрес с картофени обелки помага при разширени вени – начален стадий. Как да го направите?

Сами се досещате, че този компрес се прилага много лесно.

Нужни са ви само картофени обелки, найлон и подходяща кърпа, с която да увиете крака.

Как се прави?

1. За да направите този прост компрес при разширени вени трябва да имате около една шепа картофени обелки. Достатъчно е да ги сварите за около 10-20 минути в обикновена вода.

2. Преди да приложите компреса може да накиснете краката във водата, в която сте варили картофите. Това е добър начин да си помогнете, ако краката ви болят или са уморени.

3. Нанесете картофените обелки върху болезнения участък от крака. Увийте добре с найлона и парчето плат или бинт – каквото имате под ръка. Компресът може да се държи в продължение на няколко часа, а може да се остави цяла нощ, което е много удобно.

4. След отстраняване на лапата на сутринта, измийте краката си с хладка вода и сапун и нанесете овлажняващ крем.

Компресирането с картофени обелки е много полезно за пациенти с венозни проблеми, особено такива, които имат болки при разширени вени. Може би това е един от най-евтините начини да облекчите положението. Използва се ежедневно и няма никакви противопоказания! Също така се препоръчва да да се натъкват краката със суров картоф.

венотон
ВЕНОТОН – помага при разширени вени

Оценете статията
Оценка 4 от 7 гласували

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Актуални промоции в lekuva.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.