Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да подобрим паметта си?

Ако сте забелязали, че в послед­но време забравяте най-обикновени всекидневни неща, а също и важни събития, като рождения ден на лю­бимата например, значи е време да действате.

Но не бързайте към аптеката за лекарство, което да укрепи паметта ви. Възползвайте се от средствата, които са били на разположение на нашите далечни предци: ароматните билки в натурален вид. Или ако е зимно време – ароматните масла. Ароматът на ментата, например, стимулира контролиращите паметта мозъчни центрове. Тази билка расте в изобилие навсякъде, а истинските домакини я събират и за зимата. През дългите зимни вечери, когато на трапезата сте се събрали цялото семейство на ароматен чай, то тогава не бързайте наведнъж да изпиете чашата си. Пър­во вдишайте с пълна гръд аромата, излизащ от нея. И чак след това се на­слаждавайте на пиенето. Ароматът на мента стимулира контролиращите паметта мозъчни центрове. Така че това е не само приятно, но и изключи­телно полезно. По подобен начин въз­действа и лайката, но лекарствената, а не обикновената. Можете и баня да си правите с лекарствена лайка.

Но ако в крайна сметка нямате мента у дома си, не се отчайвайте. Съществуват и други варианти за укрепване на паметта с помощта на ароматерапията – именно така се нарича въздействието на аромати­те върху човешкия организъм, върху неговите чувства и усещания.

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *