Христо Лазаров: Божественият масаж Юмейхо ще Ви възвърне здравето

Юмейхо – същност и приложение. Физически масаж и философия за постигане на телесно и емоционално равновесие в организма, според природните закони. Въздействие върху меките тъкани на тялото. Раздвижване на вътрешните енергии, на лимфната и на кръвоносната система. Изваждане на старо напрежение, което блокира тялото. Лечение на травматични последици на тялото. Юмейхо се прилага на малки деца и на хора в напреднала възраст.

В поредицата „Здраве“ на Etv Хасково гостува терапевтът Христо Лазов. Той обяснява какво представлява масажът Юмейхо. Бащата на медицината Хипократ казвал, че причината за всички заболявания се крие в гръбначния стълб.

Юмейхо
Юмейхо е уникален масаж и философия

Юмейхо е хълбочно-наместваща, притискащо-разтриваща терапия. Работи се с хълбока. 99,99% от хората имат измествания в хълбока. Марина, която участва в демонстрацията на Юмейхо има измествания, защото нейното ляво рамо е по-високо от дясното. Лявата й вежда е по-висока от дясната, а лявата й ръка стои по-ниско от дясната. Тази асиметрия започва още от стъпалата, коментира Христо Лазов.

Терапията Юмейхо произлиза от Япония, от манастирите Шаолин. Монасите от Шаолин били и умели бойци, но те често претърпявали травми по време на обучения или при битки, затова било необходимо да могат да се възстановяват бързо. Вариантът, в който днес се прилага Юмейхо представлява съвкупност от масажни техники, от айкидо и шиацу, които са обединени в стройна система от 100 похвата.

В основата на Юмейхо е залегнала идеята, че с наместване симетрията на тялото и възвръщането на тялото към изначалния му Божествен баланс, се постига здраве. Юмейхо не е класически масаж, това е цяла философия. Това е холистична терапия, която позволява на тялото да се саморегулира и самолекува. Тя казва, че след като бъде открит балансът в тялото, човек започва да го търси  и в отношенията си с другите.

Юмейхо
Юмейхо протича на няколко етапа

Юмейхо протича на няколко етапа. При първия етап се прави масаж на врата и на раменете. При втория етап пациентът лежи по корем на земята. Масажистът работи първо върху лявата част на гърба, а след това върху дясната. Наместване на врата. Работа с краката, за да бъдат наместени тазовите кости.

Целта е всички меки тъкани, мускули и сухожилия да бъдат размачкани, за да се раздвижат и кръвоснабдят. В същото време се създава пространство и се намества енергийният център на тялото, така че да съвпадне с енергийния център на тежестта.

Юмейхо
Юмейхо въздейства върху меките тъкани

Докато Христо Лазов прави масаж на Марина,  нейният нос се запушил, защото бил раздвижен лимфопотокът в тялото й.  Когато се прилага Юмейхо за първи път, пациентът изпитва болка. Причината е в начина, по който енергията в организма е протичала. Но с течение на времето болка не се усеща, защото чрез въздействие върху меките тъкани, скелетът сам се намества в правилната поза, както природата го е създала.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “Христо Лазаров: Божественият масаж Юмейхо ще Ви възвърне здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *