Начало / Болести и лечение / Как да си направим ферментирала салата от зеле и ябълки: рецепта на Джой Бауър

Актуални промоции в lekuva.net

Как да си направим ферментирала салата от зеле и ябълки: рецепта на Джой Бауър

Това е рецептата за една страхотна есенна салата по рецепта на Джой Бауър, която ще ви омагьоса със страхотния си вкус

dzhoj-bauar-salata

Как да си направим ферментирала салата от зеле и ябълки: рецепта на Джой Бауър

Салатата, която ви предлагаме да си направите днес, е по рецепта на Джой Бауър. Джой Бауър е една от най-популярните диетоложки в света. Тя има собствено шоу – Today show, което се излъчва от телевизия NBC.

Салатата ще ви спечели не само със страхотния вкус. Тя се прави много лесно, не струва скъпо и е изключително здравословна. Ферментиралите храни имат изключителни ползи за здравето. А що се отнася до ферментиралото зеле – то е направо безценно! Лекари и диетолози препоръчват консумацията на ферментирало зеле, за да се предпазите от рак на дебелото черво, както и от други онкологични заболявания. Тази салата спокойно може да се използва и от хора, които са болни от сериозни болести, като рак, цироза и т.н.

kiselo-zele

Киселото зеле е ценен източник на влакна, минерали (калций, магнезий, фосфор, натрий, сяра, хлор, калий) и витамини А, С, РР, Е, Н и В комплекс, както и на лактобацили.

За да направите салатата на Джой Бауър ще ви е необходимо бяло зеле. Махнете външните зелени листа. Ябълките е добре да са кисели и зелени. Средни на големина, по възможност с ясен произход.

yabalki

Ето и рецептата за ферментиралата салата от зеле и ябълки на Джой Бауър

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

– 3 кг зеле
– 1 голям морков
– 2-3 зелени ябълки
– 3 супени лъжици сол

КАК СЕ ПРАВИ?

1. Нарежете зелено, рендосайте морковите, леко ги намачкайте. Посолете. Ябълките може да нарежете на кубчета или на филийки, за да се усещат. Ако ползвате по-голям съд за ферментация, пуснете няколко дребни ябълки цели, накрая.

2. След като сте нарязали всичко, включително и ябълките, разбъркайте много добре с ръце.

gotova-salata

3. Напълнете бурканите. Не забравяйте да оставите място, не ги пълнете догоре, така че да могат да ферментират. Трябва да престоят поне 2 дни на стайна температура, за да ферментират.

4. Ако ползвате един голям съд за ферментация и съхранение на салатата може да добавите няколко лозови пръчки. те ще спомогнат за образуване на допълнителен ферментационен газ.

5. Когато салатата е готова и ферментирала, приберете я на хладно.

Джой Бауър съветва да правите малки количества от салатата. Може да добавите кервиз, но той трябва да е много ситно нарязан и да се сложи малко преди да се сервира салатата.

Оценете статията
Оценка 2.8 от 18 гласували
loading...

Актуални промоции в lekuva.net

Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*