ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Д-р Найденов: Напълно е възможно да изкараме зимата и без антибиотици

Антибиотици – правилна и неправилна употреба на антибиотиците през зимата. Избягване на антибиотиците като предпазна мярка за здравето. Способи за избягване на антибиотиците през зимата.

Д-р Петър Найденов е специалист по хомеопатия. Д-р Найденов гостува в предаването „Свободен прием“ от поредицата Здравни предавания на Канал 3. Темата, която д-р Найденов разисква с водещата е, как през зимата да бъде избегнат приемът на антибиотици.

антибиотици
Д-р Найденов обяснява кога не трябва да си вземат антибиотици

На пръв поглед това не е възможно, но д-р Найденов е постигнал този успех в своята практика. Поради тази причина вече няколко години специалистът хомеопат лансира кампанията „Зима без антибиотици“.

Д-р Найденов обяснява, че през зимата най-често малките и големите пациенти страдат от грипни инфекции. Нерядко личните лекари изписват антибиотици, а тази практика е погрешна. Антибиотиците при грип се изписват само ако продължителността на заболяването е надхвърлила необходимия брой дни за протичане на болестта. Високата температура при грип не се атакува с антибиотици. Високата температура означава, че организмът се бори и може сам може да се справи с инфекцията. През тези дни се пие много витамин С и течности. Могат са правят компреси, които отнемат температурата. Приемът на антибиотици става на по-късен етап и има за цел да спре последващото развитие на инфекцията.

антибиотици
Книгата на д-р Найденов

В телата на хората се съдържат едва 10% човешки клетки. Останалите 90% са микробни клетки.  Сред тези микробни клетки има полезни за организма. Прекомерната употреба на антибиотици ги уврежда, а без тях тялото не може да функционира правилно. За съжаление и днес има лекари, които изписват антибиотици като профилактична мярка. Това е огромно недоразумение, обяснява д-р Найденов.

Избягването на антибиотици през зимата е възможно, когато бъде подсилена имунната система.  Силната имунна система сама може да се бори с навлезлите в тялото вируси. Когато организмът има силна имунна система, а в него навлизат вируси, той усвоява тази информация и развива имунитет и срещу тях. Този процес е важен за еволюцията. Подсилването на имунната система най-бързо и най-лесно става чрез прием на микроводорасли.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *