Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Гиелер: Новата наука психодерматология разглежда връзката между психика, храна и здрава кожа

Хигиена и здраве – последните новости и открития на световните учени, представени на конгрес по дерматология във Виена. Здравето на кожата като елемент на психо-нерво-имуно дерматология и психодерматология. Връзка между психика, храна и здрава кожа.

психодерматология
Д-р Щонова коментира новата наука психодерматология

Д-р Неделя Щонова се завърна от престижен конгрес по дерматология, провел се във Виена и представи последните открития на световните дерматолози в поредицата „Духът на здравето“.

Световните учени са категорични, че хигиената е изключително важна, особено през последните години. Липсата на добра хигиена довежда до висока смъртност сред децата. Хигиената на ръцете е ключова. Ръцете трябва редовно да се мият с вода и със сапун. Когато това не е възможно, да се използват влажни кърпички. Чрез ръцете в организма попада огромно количество вредни и опасни микроорганизми. Това става, когато децата и възрастните се хранят с мръсни ръце. Когато си пипат очите или носа. Четката за зъби трябва да стои поне на 2 метра разстояние от тоалетната чиния в банята. По възможност,  правилно е четките за зъби  да се поставят в затворени шкафчета. Пускането на водата в тоалетната чиния да става при затворен капак, защото пръските от водата изхвърлят и множество микроби извън тоалетната чиния.

психодерматология
Проф. Гилиер споделя как психодерматологията обяснява болестите на кожата

Проф. Юве Гиелер е президент на Европейската академия по психо-нерво-имуно дерматология. Това е нова наука в Европа. Тя разглежда връзката между здравето на кожата, психиката и емоциите, като тя е и елемент на психодерматологията. Професорът обяснява, че между централната нервна система, психиката и кожата съществува тясна връзка. Те започват своето развитие на един и същ етап от ембрионалното развитие. Затова при някои заболявания централната нервна система и кожата реагират едновременно. Краищата на всички нервни окончания завършват в кожата. Самата кожа е една микросистема от нервни окончания. Те подават сигнали за болка, топлина, студ, сърбеж и други усещания  към мозъка. Психоаналитичните изследвания показват връзката между емоциите и рефлекса им върху кожата. Например, когато човек разчесва своята кожа, това често се дължи на някаква агресивна реакция, която се е отключила поради чувство на вина. Вследствие на тази подсъзнателна сложна верижна реакция, човек може да се разчеса до кръв, без да е бил ухапан от комар, бълха или друго насекомо.

Проф. Гиелер коментира, че кожата е нашата постоянна дреха и тя нагледно отразява нашето емоционално състояние. Науката психодерматология изследва как различните негативни емоции, които човек изпитва, като ненавист към себе си, страх, болка, противоречиви чувства и други се проявяват върху кожата  под формата на петна,  обриви и кожни възпаления. При силен стрес акнето, екземата и атопичният дерматит се обострят. Прекалено сухата кожа е признак на притаени емоции.  Мазната кожа изразява излишък от емоции, като притаен гняв, страст, вулкан от чувства, които не намират отдушник. Всяка пъпка или всяко петно по лицето е израз на някаква вътрешна емоционална болка, избила навън, твърди науката психодерматология.

Ще ви бъде полезно и интересно сами да чуете информацията поднесена от д-р Щонова от видеото ТУК >>>.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *