Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Станкев: Пероралните антикуагуланти имат следните 14 предимства

Разширени вени и дълбока венозна тромбоза. Образуване на тромби. Антикоагуланти от най-ново поколение. Употреба на антикоагуланти от пациенти с разширени вени. Употреба на антикоагуланти от пациенти с поставен стент чрез коронарография и страдащи от сърдечно-съдови заболявания.

Проф. Станкев е директор на Националната кардиологична болница.  Той гостува в здравната поредица на CredoWeb.bg.

антикуагуланти

Проф. Марио Станкев обяснява какво представляват новите антикоагуланти и защо тяхната употреба гарантира съхраняване на здравето. Проф. Станкев съветва всички пациенти, при най-малко съмнение за дълбока венозна тромбоза, незабавно да потърсят съдов хирург. Той ще назначи ехографски и други изследвания. Целта е пациентите да бъдат предпазени от последващи опасни заболявания като тромбоемболизъм и други. Откъсването на тромб (съсирек) крие много рискове, включително и да запуши кръвоносен съд в белите дробове, в сърцето и в мозъка. Такива заболявания причиняват тежка инвалидизация на пациентите. Последващото лечение и възстановяване е свързано и с големи разходи, наред с физическото и емоционално страдание.

През последните години в медицинската практика са въведени пероралните антикоагуланти от най-ново поколение. Те притежават следните предимства:

1 – Отлични препарати, които значително улесняват пациентите, тъй като се приемат през устата, а не венозно;

2 – Пациентите изпитват поносимост към тях;

3 – Снижават риска от кървене. Кръвотечението е един от нежеланите странични ефекти от действието на старото поколение антикоагуланти;

4 – Без гадене;

5 – Без повръщане;

6 – Без загуба на апетит;

7 – Без абдоминална болка;

антикуагуланти
По време на операция на разширени вени

8 – Без левкопения;

9- Без изтъняване на кожата;

10 – Без кървене от венците;

11 – Без парестезии;

12 – Без гръдна болка и дискомфорт;

13 – Без главоболие;

14  – Без болки в ставите и в мускулите, писаха във Framar.bg.

Най-ново поколение орални антикоагуланти са отлични медикаменти, които се използват при голяма част от пациентите, които страдат  от сърдечно-съдови заболявания. Те действат положително  върху организма и не позволяват кръвта да се съсирва. Времето на тяхно действие, както и дозировката се следят от специалист кардиолог. Лекарите назначават изследване INR и протромбиново време. Необходимо е редовно проследяване състоянието на кръвта и степента на нейното разреждане. Специалистите изписват антикоагуланти на пациенти, на които е била извършена коронарография.  Рискът от образуването на тромби, около поставения в кръвоносния съд стент, нараства. Приемът на антикоагуланти започва непосредствено след поставяне на стента.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *