Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Разберете как да облекчите симптомите на фибромиалгия натурално

Фибромиалгия е хронично състояние, характеризиращо се с болка по цялото тяло. Най-често се среща при жените. Точната причина за появата й не са ясни, но възможните рискови фактори са.: генетична предразположеност, хормонални нарушения, травми на главния или гръбначния мозък, хирургия, ревматични заболявания, вирусни инфекции, лоша физическа форма и стрес. Изследователите смятат, че фибромиалгия се развива в резултат на комбинацията от физически и емоционални стресови ситуации.

фибромиалгия

Симптомите на фибромиалгия включват силни мускулни болки, изтръпване или мравучкане на крайниците, скованост на ставите, умора, както и чувствителност към шум, миризми, ярки светлини, лекарства, някои храни и студ.

Хората, които страдат от фибромиалгия често имат мигрена, синдром на дразнимото дебело черво, нарушения на съня, тревожност и депресия.

Фибромиалгия не се лекува напълно. Основна цел на лечението е облекчаване на симптомите. Това може да стане с лекарства, както и с допълващо лечение с натурални средства.

Най-ефективните натурални методи, с които ще облекчите симптомите на фибромиалгия са:

  1. Йога и медитация

Тези техники за релаксация могат да бъдат от голяма помощ при облекчаването на симптомите на фибромиалгия.

Според, проучване от 2010 година, проведено в университет в Орегон, установява, че йогата може да помогне в борбата с неприятните симптоми на фибромиалгия. Сред тях са – болка, скованост, умора, лош сън, слаба памет, тревожност и депресия.

За да се възползвайте от това духовно лечение, практикувайте йога от 20 до 40 минути дневно и медитирайте редовно.

  1. Физически упражнения

Редовните физически упражнения ефективно облекчават симптомите на фибромиалгия. Те предотвратяват загубата на мускулна маса и възстановяват неврохимичния баланс на организма. Това от своя страна повишава нивата на ендорфините, които се борят с болката.

Започнете с около 20 минути упражнения с ниска интензивност – 3 пъти седмично и постепенно увеличавайте продължителността и честотата. Може да комбинирате ходене, водна аеробика, стречинг, упражнения за баланс и други.

Имайте предвид, че въпреки болката и умората, е наложително да останете физически активни.

  1. Английска сол

Английската сол е магнезиев сулфат. Накисването в солна баня, помага на организма да получи необходимата доза магнезий.  Недостигът на минерала често се свързва с фибромиалгия. Тази баня ще помогне и за намаляване на болките и релаксация.

Смесете 2 чаши английска сол в топла вода във ваната се накиснете за около 20 минути. Правете това до 3 пъти седмично.

  1. Акупресура и акупунктура

Акупресурата и акупунктурата помагат да се контролират симптомите на фибромиалгия. Те възстановяват  нивата на жизнената енергия, които се вливат чрез енергийните пътища в тялото и променят нивата на невротрансмитерите в мозъка и гръбначния мозък. Освен това, те ще помогнат за облекчаване  на болката и намаляване на тревожността.

В зависимост от разположението на болката, внимателно натиснете чувствителните точки за няколко секунди. Можете също така да масажирате точките с лек натиск.

Може да се консултирате с вашия невролог, за да ви препоръча добри специалисти.

За най-добри резултати, комбинирайте акупресурата и акупунктурата с медитация, упражнения, масаж и други терапии.

  1. Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини са ненаситени мазнини, които помагат за намаляване на възпалението и невропатичната болка. Те могат да ограничат болките в ставите и сковаността.

  • Приемайте 1 до 2 супени лъжици рибено масло ежедневно.
  • Два или три пъти седмично яжте мазни риби като херинга, сардина, аншоа, риба тон или сьомга.. Други източници на омега-3 мастните киселини са лененото семе, орехите и рапичното масло.
  • Можете да приемате омега- 3 и чрез различни хранителни добавки.
  1. Ябълков оцет

фибромиалгия ябълков оцетЯбълковият оцет помага да се балансира нивото на рН в организма, намалява оксидативния стрес и подобрява кръвообращението. Това може да помогне за намаляване на симтомите на фибромиалгия – стомашно-чревни проблеми, умора, главоболие, болки в ставите, подуване и възпаление.

Смесете 1 до 2 супени лъжици суров, нефилтриран ябълков оцет в чаша вода, добавете малко мед. Пийте два пъти дневно.

 

 

 

  1. Куркума

Благодарение на своите мощни противовъзпалителни свойства, куркумата може да помогне за лечението на фибромиалгия. Тя съдържа съединение, наречено куркумин, което облекчава болката и сковаността.

  • Смесете  ½ до 1 чаена лъжичка куркума на прах в 1 чаша мляко. Поставете на котлона, за да кипне и оставете да се охлади. Пийте веднъж или два пъти дневно.
  • Можете също така да включите куркумата в приготвянето на ястията.
  • Друг вариант е да приемате добавка с куркума по 3 пъти дневно.
  1. Джинджифил

Джиджифилът също има противовъзпалителни и болкоуспокояващи свойства, които помагат за намаляване на болката при фибромиалгия.

  • Добавете 1 чаена лъжичка прясно настърган джинджифил в чаша вряща вода. Нека се накисне за около 10 минути. Прецедете и пийте до 3 пъти на ден.
  • Може да приемате джинджифил и на таблетки.
  1. Лют червен пипер

Лютият червен пипер съдържа съединение, наречено капсаицин, който действа като естествено болкоуспокояващо. Освен това, той стимулира и правилното кръвообращение.

  • Приемайте лют червен пипер под формата на хранителна добавка.
  • Можете също така да включите лютия пипер в готвенето.
  • Можете  да използвате и крем с капсаицин. Забележка:  Не прилагайте крема върху наранена или възпалена кожа.

Източник: http://www.top10homeremedies.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *