Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо изчезват белите лунички в основата на ноктите: не пропускайте този тревожен симптом!

Погледнете ноктите си и вижте – имате ли бели дъгички в основата им? А знаете ли какво означава, ако са изчезнали или липсват?

noktite

Състоянието на ноктите може да бъде отражение на някои заболявания, които все още не сме забелязали. Като правило, по-голямата част от хората по рождение имат подобни дъги, или очертания, или лунички – без значение как точно ги наричате.

По-интересното е, че състоянието на тези лунички, разположени върху ноктите, може да показва състоянието на някои органи.

Дори официалната медицина допуска да се поставя диагноза, според зависимост от състоянието на ноктите. Ето някои любопитни медицински подробности, които е добре да знаете и вие:

Ако на всички, или на по-голяма част от ноктите имате такива бели дъгички – това е знак за добро здраве. Но ако са избледнели, ако не ги виждате на всеки пръст, или ако въобще ги няма, то тогава е най-добре да преслушате тялото си.

1. Луничката на палеца е най-забележима и отразява състоянието на мозъка и белите дробове. При заклетите пушачи може да избледнее или значително да е намалена. Липсващата дъгичка на палеца би могло да означава, че този човек не е напълно адекватен или дори е шизофреник.

2. Изчезналият бял полукръг от показалеца би могло да показва неизправност в дебелото черво, черния дроб и панкреаса, както и хронични заболявания на горните дихателни пътища.

3. Средният пръст е отговорен за сърдечно-съдовата система. Липсата на дъгички може да бъде в отговор на проява на съдовата дистония, колебания в кръвното налягане и сърдечна аритмия. Необходимо е да се направи прочистване на съдовете!

4. Нямате луничка на безименния пръст? Това би могло да алармира за проблеми с лимфната система, неизправности на ендокринната система и нарушена обмяна на веществата.

5. Обичайно белите дъгички изчезват най-напред от кутрето. Те отразяват състоянието на тънките черва.

Освен на наличието или липсата, обърнете внимание на цвета на съществуващата дъга. Жълтият цвят показва очевидни проблеми с черния дроб, синкавият показва слабо сърце, белите петна по ноктите сигнализират, че тялото изпитва недостиг от цинк. Леко розовеещата е знак, че би могло да има нарушение на мозъчната функция.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *