ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Тя сложи компрес и плътно опакова коленете си – седмица след това болката изчезна!

Болката в коляното ще изчезне ако ползвате който и да е от тези 3 компреса

коляното
Една жена публикува във фейсбук своя снимка, на която е с опаковани с компреси колене. Заедно със снимката тя сподели и четири рецепти, които е прилагала в продължение на седмица, за да се освободи от подуването, умората и болката в коленете. Рецептите станали толкова популярни, че името на жената вече нямало значение, а само факта, че са ефективни.

Колянната става е вероятно една от най-големите в нашето тяло, но също така и най-уязвимата.

Всеки ден върху коленете пада огромен товар. И ако натоварването от извършването на физическа дейност е придружено от наднормено тегло, нездравословно хранене и чести травми, няма нищо чудно в това, че с възрастта, болката в коленете започва да зачестява. Установено е, че болка в коленете усеща почти всеки 2-ри човек на планетата.

болката

При първите тревожни симптоми трябва да се консултирате с лекар и да започнете ранно лечение на ставите, тъй като при напредналите случаи е по-вероятно да последва усложнение на състоянието и трудна подвижност. Причини за възникване на болки в коляното могат да бъдат артроза, артрит, ревматизъм и бурсит, затова преди започване на лечение трябва да се разбере точната диагноза.

Ето и трите рецепти за спиране на болките в колената

Първата рецепта е със зелеви листа, и навярно повечето от вас я знаят. Новото е, че преди да се сложат, коленете се намазват добре с камфоров спирт. След това се взимат листата от прясно зеле, намачкват се леко и се прави компрес с тях.

Мас от язовец (може да се закупи от аптеките) се разтапя на водна баня и се смесва с мед, като съотношението е едно към едно. Така полученото средство се търка в коляното по няколко пъти на ден.

Компрес от ряпа през нощта: Смесете обелена и ситно настъргана черна ряпа с мед в равни части и сложете върху коляното, като след това увийте добре във фолио и сложите кърпа отгоре. Прилага се до стихване на болката и намаляване на отока.

Не забравяйте, че болките в коляното е сериозен проблем, който изисква цялостен подход: диета, отстраняване на възпалителния процес, хондропротектори, физиотерапия. Но преди да започнете каквото и да е, не забравяйте да се консултирате с лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *